Blancafort Pujols, Xavier

Xavier Blancafort i Pujols

Xavier Blancafort Pujols (Taradell, 1970) és llicenciat i doctorat en Biologia. Ha treballat, entre altres llocs, com a director ambiental d'obres i responsable d'un laboratori microbiològic en una empresa càrnia. A més de llegir i viatjar, la seva gran passió és el senderisme. El que l'ha portat a escriure i autoeditar diversos llibres de caminades amb rutes arreu del paísdirigits a tots els públics, des del més familiar fins a aquells que els agrada caminar una mica més. Pensats també per aquells que, a més de passejar pel territori tenen curiositat per saber què és el que trepitgen. 

formiga

Efecte de la invasió de la formiga argentina en la pol·linització de diverses espècies mediterrànies : memòria presentada per optar al títol de doctor en biologia per la Universitat de Girona. Girona : Universitat de Girona, 2005. Memòria redactada per Xavier Blancafort Pujols, inscrita al programa de doctorat de Biologia Ambiental del Departament de Ciències Ambientals, per optar al grau de Doctora en Biologia per la Universitat de Girona. Aquest treball s'ha realitzat a l'Àrea de Zoologia del Departament de Ciències Ambientals de la Universitat de Girona sota la direcció del Dr. Crisanto Gómez.

Portada 1714

8 caminades per les batalles i combats de la Guerra de Successió. Taradell, 2015La caiguda de Barcelona, l'11 de setembre de 1714, va significar la pèrdua de les nostres llibertats, la imposició d'unes noves lleis i la repressió d'una manera de fer. Això, però, només va ser un dels últims episodis de la llarga Guerra de Successió. En aquest llibre es proposen vuit caminades pels escenaris on van tenir lloc les principals batalles i combats a casa nostra posats en el seu context històric, fins arribar al Setge de Barcelona. Són caminades per escenaris històrics, però també per paratges i paisatges bonics i diversos.

Portada Salts Cat Central V2 WEB

16 caminades a gorgues i salts d'aigua de la Catalunya Central. Taradell, 2015. En aquest llibre es proposen 16 caminades a gorgues i salts d'aigua de la Catalunya Central. Si bé la seva visita per si sola ja val la pena, sempre que ha estat possible he intentat que això fos només “l'excusa” per fer una caminada més complerta, amb altres elements interessants: naturals, paisatgístics o culturals (una ermita, un cim amb vistes...). 

Portada Ecosistemes Alta Muntanya

24 caminades pels boscos i ecosistemes de l'alta muntanya i els boscos de ribera. Taradell, 2015. Aquest llibre està dirigit als senderistes que, amb o sense coneixements especials en el tema, tenen curiositat per conèixer allò que trepitgen, passejant, si convé, sense preses i gaudint de tot allò que veuen. S'hi proposen, doncs, 24 excursions per fer una primera interpretació dels nostres paisatges (quins es troben a cada lloc i perquè).

Portada Ecosistemes Terra baixa

24 caminades pels boscos i ecosistemes de la terra baixa. Taradell, 2015.  24 caminades aptes per a tothom i que, a més del seu interès naturalístic, per la seva bellesa i durada tenen un interès senderista per si soles (ja sigui pel paisatge, ja sigui per la pujada a un cim i/o pel seu interès cultural). Aquest llibre és la primera part d'una trilogia en què es descriuen els paisatges i la vegetació de casa nostra.

Portada Ecosistemes Muntanya mitjana

24 caminades pels boscos i ecosistemes de la muntanya mitjana. Taradell, 2015.  24 caminades aptes per a tothom i que, a més del seu interès naturalístic, per la seva bellesa i durada tenen un interès senderista per si soles (ja sigui pel paisatge, ja sigui per la pujada a un cim i/o pel seu interès cultural). Aquest llibre és la primera part d'una trilogia en què es descriuen els paisatges i la vegetació de casa nostra.¿???

Portada Costa Brava V2 WEB

20 caminades pels camins de ronda de la Costa Brava (i la Costa Vermella). Taradell, 2017. En aquest llibre es proposen una vintena d'excursions aptes per a tothom, amb la intenció de facilitar la descoberta dels racons més bonics de la Costa Brava, tot passejant pels seus Camins de Ronda. Els més caminadors, que no en tinguin prou amb la caminada descrita, o els que, com vaig fer jo al seu dia, vulguin fer tota la Costa Brava de nord a sud (o de sud a nord), també trobaran les indicacions necessàries per fer-ho.

Portada Salts Girona V2 WEB

 

16 caminades a gorgues i salts d'aigua de Girona. Taradell, 2015. En aquest llibre es proposen 16 caminades a gorgues i salts d'aigua de Girona. Si bé la seva visita per si sola ja val la pena, sempre que ha estat possible he intentat que això fos només “l'excusa” per fer una caminada més complerta, amb altres elements interessants: naturals, paisatgístics o culturals (una ermita, un cim amb vistes...).

Portada Coves v2WEB

16 caminades a coves (per a no arqueòlegs). Taradell, 2015. Aquest llibre està destinat a l'excursionista normal i corrent. S'hi proposen 16 caminades a coves boniques i accessibles a tothom, amb l'única ajuda d'una lot (i sense que calgui cap mena de material o coneixement d'espeleologia). Caminades que tenen, a més i volgudament, altres interessos per fer-les, ja siguin naturals, paisatgístics o culturals. Sent la cova un element més de l'excursió. La visita a la cova, doncs, només és l'excusa, una molt bona excusa, per conèixer i trepitjar el nostre petit i bonic país.

06 Portada Cims Girona web

 

16 caminades a cims i miradors de Girona. Taradell, 2017Des del més modest fins al més alt, en les 16 caminades proposades gaudirem de magnífiques vistes, però també ens permetran conèixer un territori amb una gran diversitat de paisatges i un ric patrimoni cultural.Aquest és el segon d'una sèrie de 7 llibres a cims i miradors repartits per tot el país, amb tres propòsits generals. 

05 Portada Cims Barcelona2WEB (1)

 

16 caminades a cims i miradors al voltant de Barcelona. Taradell, 2017Si al pot petit hi ha la bona confitura aquest llibre n'és un bon exemple. S'hi proposen 16 caminades a cims al voltant de Barcelona, d'alçades generalment modestes, però amb unes vistes fantàstiques, que sovint no tenen res a envejar a molts cims del Pirineu. Aquest és el primer d'una sèrie de 7 llibres a cims i miradors repartits per tot el país, amb tres propòsits generals. 

16 caminades a cims i miradors de la Catalunya Central

 

16 caminades a cims i miradors de la Catalunya Central. Taradell, 2018. Des del més modest fins al més alt, en les 16 caminades proposades en aquest llibre gaudirem de magnífiques vistes, però també ens permetran conèixer un territori amb una gran diversitat de paisatges i un ric patrimoni cultural. Aquest és el tercer d'una sèrie de set llibres a cims i miradors repartits per tot el país, amb tres propòsits generals. 

twitter