Ens acompanyes al Liceu? L'òpera Rigoletto de Verdi ens espera

16/02/2017
16 de febrer de 2017
Des de la Biblioteca de Taradell tornem al Liceu per veure un dels 14 títols de la temporada, l'òperaRigoletto de Verdi. 

Com l'any passat, des de la Biblioteca de Taradell us proposem gaudir d'aquesta òpera considerada la primera de les obres mestres operístiques de Verdi que es va estrenar, de forma triomfal, a La Fenice de Venècia, l'11 de març de 1851. Hi anirem el 28 de març a les 8 del vespre. El Liceu ens ofereix uns preus especials per anar-hi i tenim reservades localitats a la part central del tercer pis. Les inscripcions es poden fer a partir de l'1 de febrer al taulell de préstec de la Biblioteca.

L'argument de Rigoletto gira a Màntua, Itàlia. Rigoletto, bufó del duc de Màntua, té una filla secreta que és seduïda pel duc. Els cortesans la rapten i la porten a palau creient que és l'amant de Rigoletto, que els insulta i els reclama la seva filla. Després de fer veure a la filla que el duc no l'estima, Rigoletto planeja la seva venjança.

Es tracta d'un melodrama en tres actes i el debut mundial de Javier Camarena en el rol del duc de Màntua al Liceu, acompanyats de Carlos Álvarez en un Rigoletto de luxe al coliseu barceloní́. Una peça essencial de l'òpera basada en un drama de Victor Hugo i censurada abans de l'estrena per la seva critica a la monarquia de l'època. La producció́ de Monique Wagemakers és minimalista però molt complexa tècnicament, amb un vestuari vermell venecià̀ renaixentista que recrea l'intens espectre emocional de Rigoletto. 

Rigoletto

rigoletto

Per altra banda, el 16 de febrer, el taradell Albert Prat farà una xerrada anomenada Les veus operístiques: introducció a l'òpera. Es farà a la Biblioteca de Taradell a partir de 2/4 de 8 del vespre mentre que el 7 de març, a la mateixa hora, Pol Avinyó parlarà de l'òpera Rigoletto també a la Biblioteca. I pel juliol tornarem amb un Liceu a la fresca. 

twitter