Biblionotícies

Viu el dia a dia de la teva biblioteca!
Taradell commemora el 25N amb un monòleg de Pepa Lavilla
Aquest dimecres l'Associació Som Dones va organitzar un acte a la Biblioteca de Taradell per commemorar el 25N, el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. 

Pepa Lavilla va oferir davant d'una quarantena de persones el seu monòleg Estimar sense morir, en el qual fa referència a la història d'una dona en situació de violència masclista en la seva relació de parella. Amb una magistral interpretació, l'actriu va transmetre als assistents els pensaments, sentiments i emocions que la protagonista té quan un dia s'adona que s'ha equivocat donant el poder de decisió al seu home, quan creu que la seva vida era la del seu home i quan ja es massa tard per evitar que ell té la seva pròpia vida i també la d'ella i com això acaba desencadenant que la única sortida que veu a la seva situació és la mort. Es tracta d'un monòleg dirigit per Ona Mestre que és una adaptació de l'obra Algun amor que no mate de Dulce Chacón.

Veure entrada completa
Club de lectura infantil sobre 'Charlie i la fàbrica de xocolata'
Una desena de joves lectors van participar, dimarts a la tarda, al club de lectura infantil organitzat per la biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell sobre l'obra de Roald Dahl, Charlie i la fàbrica de xocolata

Va ser una activitat molt divertida que va servir per endinsar-se en el contingut del llibre tot estimulant la imaginació i alhora compartint reflexions. Durant gairebé una hora, en una activitat conduïda per Laura Pujols, els lectors infantils de la biblioteca van comentar diversos aspectes de l'obra d'una manera molt amena i entretinguda. Van parlar de la frase que més els ha agradat del llibre, dels personatges que hi surten -més enllà dels protagonistes-, van respondre diferents preguntes de comprensió i van jugar al pasapalabra buscant sempre paraules relacionades amb l'obra.

Veure entrada completa
L'exposició 'Mequinensa! Fotografies de Jesús Moncada' a la Biblioteca de Taradell
Des d'aquest dilluns es pot visitar, al vestíbul de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, l'exposició Mequinensa! Fotografies de Jesús Moncada.

Es tracta d'una mostra produïda pel Museu Etnològic de Barcelona en col·laboració amb l'Ajuntament de Mequinensa en la qual es poden veure fotografies de l'escriptor Jesús Moncada i Estruga realitzades per ell mateix al poble de la seva infantesa abans de desaparèixer sota les aigües del pantà de Riba-roja a principis de la dècada dels 70. L'exposició de fotografies es combina amb textos de diferents obres de l'autor.

Es tracta d'un recull de 36 fotografies en blanc-i-negre que mostra la mirada compromesa de l'escriptor amb la història del seu poble, alhora que esdevenen un testimoni d'un paisatge ple de vida condemnat a desaparèixer: la mina, els cafès, els costums, les diversions, els personatges, etc.

Veure entrada completa
El Zer Guilleries visita la Biblioteca per conèixer el fons especial de bandolerisme
Un total de 94 alumnes de les escoles El Gurri del barri de Mont-rodon de Taradell i Els Castanyers de Viladrau, acompanyats dels seus professors/es, han visitat la biblioteca Antoni Pladevall i Font, aquest divendres.

Aprofitant l'acte anual que es feia al Centre Cultural Costa i Font en motiu de Santa Cecília, els alumnes del ZER Guilleries, formada per aquestes dues escoles rurals, han realitzat un taller sobre bandolerisme aprofitant el fons especial que té la Biblioteca de Taradell sobre aquest tema. Se'ls hi ha ensenyat la biblioteca, els ha explicat la zona infantil i el fons especial de bandolerisme. Tots els alumnes també han pogut fer un torn de preguntes i han tingut temps lliure per mirar contes, revistes, vídeos, cd's i llibres de la Biblioteca.

Veure entrada completa
Més de 80 persones a l'Hora del Conte amb Ulldistret
Molta participació a l'Hora del Conte que es va celebrar aquest dijous a la tarda a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. La va conduir Ulldistret en l'activitat titulada Contes jugats.

Durant una hora, Ulldistret va explicar diverses històries que tenien com a fil conductor un joc teatral i en el qual tant petits com grans van interpretar els personatges dels contes que es van anar explicant així com cançons molt conegudes per la quitxalla. 

Veure entrada completa
La Biblioteca de Taradell organitza dues activitats per commemorar el centenari del naixement de Roald Dahl
L'any 2016 farà cent anys del naixement de Roald Dahl. La Biblioteca Antoni  Pladevall i Font de Taradell s'avança a la commemoració del centenari d'aquest escriptor organitzant dues activitats.

Roald Dahl (1916-1990) va ser novel·lista, escriptor de contes i guionista. Es va fer famós com a escriptor per a infants i adults. Entre els seus llibres més populars hi ha James i el préssec gegant, Matilde o Charlie i la fàbrica de xocolata. Precisament aquest darrer és el llibre escollit pel Club de Lectura Infantil que es farà aquest dimarts a partir de les 6 de la tarda a la Biblioteca de Taradell.

Veure entrada completa
Quatre alumnes de l'INS Taradell presenten els seus treballs de recerca
Jaume Cunill, Júlia Segalés, Maria Tanyà i Stevedan Omodolor van ser els quatre alumnes de l'Institut de Taradell que, aquest divendres, van exposar a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell, els seus treballs de recerca. 

El director de l'Institut Àngel Pozas va ser l'encarregat d'obrir l'exposició pública dels treballs de recerca de Segon Batxillerat  i de presentar els quatre alumnes escollits pel centre.

Veure entrada completa
El Grup de Recerca Local busca fotografies de la Festa de Sant Sebastià
El Grup de Recerca Local de Taradell està treballant amb un audiovisual sobre la Festa del carrer Sant Sebastià.

L'objectiu d'aquest treball és explicar la Festa, des de que es va començar, als anys 20, fins a l'actualitat, que s'ha convertit en la festa major d'hivern de Taradell. Per aquest motiu busquem fotografies i documents que ens ajudin a refer la història d'aqueta festa tant tradicional del nostre poble. Si tens fotografies, documents o vols aportar el teu testimoni sobre la Festa del carrer Sant Sebastià vine a veure'ns a la biblioteca Antoni Pladevall i Font. Tots els originals seran escanejats en el mateix moment i retornats al seu propietari. No necessàriament ha de ser documentació antiga, també ens interessa la dels darrers anys.

Col·labora amb el Grup de Recerca per rescatar de l'oblit les petites joies que ens mostren d'on venim: la nostra festa, el nostre poble i les nostres famílies.

La Biblioteca de Taradell amplia el fons de Senderisme, excursionisme i viatge
Aprofitant la celebració de la Fira de Muntanya de Vic, el passat cap de setmana, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font va adquirir diferents productes que ben aviat estaran disponibles per als nostres usuaris al fons de Senderisme, excursionisme i viatge.

Es tracta d'un ampli ventall de mapes i llibres que es podien trobar a les diferents àrees expositives: una destinada a les mostres comercials d'empreses relacionades amb la muntanya com estacions d'esquí, agències de viatge, botigues de roba i material esportiu, i una altra amb diverses empreses del món editorial.

Veure entrada completa
Marta Esmarats captiva a petits i a grans amb el conte 'Lentament'
En el marc del projecte Nascuts per Llegir, Marta Esmarats va ser aquest dilluns a la biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell per presentar el conte Lentament.  

Divuit famílies i 23 nens i nenes van participar a l'Hora del conte per a nadons dels 0 als 3 anys que va anar a càrrec de la rondallaire Marta Esmarats. Lentament explica la història del viatge d'un cargol i un cuc, cadascú amb un ritme molt diferent. El cargol viu el viatge lentament i sense pressa mentre que el cuc va més ràpid i està més enfeinat.

Veure entrada completa