Can Costa Centre Cultural

El 26 d'agost del 1999 s'inaugurà el centre cultural Can Costa, que acull bona part de l'activitat cultural, social i associativa del municipi

En el lloc que ocupa l'edifici, l'any 1927 hi havia una petita fàbrica tèxtil que havia fet construir Federico Puigmartí, de Barcelona. Durant la guerra civil, la fàbrica fou convertida en taller del camp d'aviació del Pla de Balenyà. Més endavant va passar a mans de l'industrial Buenaventura Costa Font, qui en els primers anys de la dècada del quaranta va construir l'actual edifici, magnífic exemplar d'arquitectura, que segueix el model de les indústries de ferro, formigó i vidre, que popularitzà Alemanya.

can costa

L'any 1996, quan la fàbrica Costa Font ja no tenia cap activitat des de feia cinc anys, el consistori va decidir per unanimitat adquirir l'edifici de l'antiga fàbrica per tal de poder disposar d'uns locals on aglutinar la vida cultural i social de Taradell.

Can Costa Centre Cultural Des de l'any 1999, la fàbrica rehabilitada i totalment adaptada, es va convertir en un epicentre de l'activictat cultural de Taradell.

L'actual centre cultural, que acull unes 300 activitats anuals, està equipat de 3 sales polivalents, 4 sales de reunions, un vestíbul, espai que acull exposicions, una sala on es pot veure un teler de fer galons i diversa maquinària, i aplega diferents serveis culturals com la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i Ràdio Taradell. 

L'espai exterior del centre disposa d'un escenari, una placeta i una zona enjardinada. A destacar com element singular  i símbol de quan Taradell era una vila industrial, el dipòsit elevat (1942), amb una capacitat de 70.000 litres, que actualment no té cap funció determinada i presideix els jardins del centre cultural. I presidint el pati d'accés a l'edifici hi trobem l'escultura el Sereno de Can Costa, obra d'Enric Pladevall i Vila, fent homenatge al tèxtil.

Consulteu la web de Can Costa i la nostra agenda d'actes i activitats culturals.

 

Localització relacionada

Documents relacionats