Geocaching

El geocaching  (geocerca) és un joc a l'aire lliure a nivell mundial que consisteix en amagar i trobar cachés (tresors). Aquests es poden trobar en qualsevol punt del planeta i, per descobrir-los, només cal un receptor GPS i esperit aventurer. 

Hi ha geoamagatalls arreu del món. Normalment els geocacher (geocercadors) els amaguen a llocs que són importants per a ells, reflectint un interès o habilitat especial del propietari. Aquests llocs poden ser molt diversos: un parc local, el final d'una llarga caminada, al costat d'un carrer de la ciutat o, fins i tot, sota l'aigua.

geocaching 1

El geocaching està format, com a mínim, per a dues persones: una amaga el tresor, que pot ser qualsevol objecte dins d'un recipient, en algun lloc ja sigui al camp o a la ciutat i que tingui algun interès particular; cultural, artístic, històric, paisatgístic…, amb l'ajuda imprescindible d'un receptor GPS el qual proporciona les coordenades geogràfiques del lloc on el tresor està amagat. Aquesta persona apunta les coordenades exactes i les fa públiques a llocs web especialitzats per tal que els geocercadors puguin emprendre la recerca del tresor.  Hi ha una sèrie de normes establertes per jugar correctament al geocaching, com ara que el geocercadors ha de deixar algun objecte a dins del recipient (caché) a canvi de l'objecte que recull (tresor). El geocercador també ha d'escriure una nota sobre la seva visita a la llibreta de registre que trobarà dins del contenidor del tresor. Normalment, la persona que ha “caçat” el tresor ho fa saber visitant el web www.geocaching.com, on queda la visita registrada i pot expressar les seves impressions sobre el tresor trobat, afegir fotos, etc.

geocaching

L'interès que desperta aquesta activitat no només prové de desxifrar el tresor que s'amaga en unes coordenades concretes, sinó que és un divertit joc per als amants de la natura i l'esport. El camí per arribar al tresor, el caché que pot estar amagat o fins i tot enterrat, i el descobriment de nous paratges amb un cert al·licient; és la clau de l'èxit mundial que està tenint aquest nou esport: el geocaching.

El lloc web especialitzat és www.geocaching.com. En aquesta pàgina, podràs buscar o amagar tresors.

Feu una ullada al mapa i descobriu quins tresors hi ha amagats al terme de Taradell

Sort amb la geocerca!