Rutes autoguiades per la natura

Rutes autoguiades per descobrir l'entorn natural i cultural de Taradell a través de la plataforma web Natura Local

Camins de carro, camins d'aigua

El camí Ral i el riu Gurri

Camins de carro, camins d\'aigua Una passejada agradable trepitjant els camins que des de l'antiguitat s'havien utilitzat de vies de comunicació entre els diferents pobles de la comarca. Passarem per sobre d'un pont medieval, veurem diverses masies com les del Colomer o el casal gòtic del Mont-rodon. El medi rural, i la fauna salvatge conviuen en aquestes terres travessades pel serpentejant riu Gurri. 

Cingles de bandolers

Dels cingles fins al pantà

Cingles de bandolersDes de la urbanització La Roca, ens enfilarem fins al punt més alt del municipi de Taradell, l'Enclusa (868 m.). Sota mateix de les vertiginoses cingleres, entrarem a les Cuines d'en Rocaguinarda, balmes refugi dels bandolers. Després de passar pel castell encimbellat sobre una roca, baixarem a la riera de La Mansa, on podrem gaudir de la frondositat de la verneda i descobrir la làmina d'aigua que forma el pantà de Taradell. 

Margues i molins

Petites carenes i rieres

Margues i molinsRecorrerem una singular serra de roques de color blau(margues) erosionades, que ens portarà fins a un esplèndid balcó sobre la plana de Vic. Remuntarem la riera de Taradell, on veurem córrer l'aigua que durant tants anys havia mogut les rodes dels molins fariners.