Cursa de Sant Silvestre - Pujada atlètica a l'Enclusa

31 de desembre

La cursa de Sant Silvestre és una cursa popular que se celebra en municipis i ciutats d'arreu del món l'últim dia de l'any, el 31 de desembre, i Taradell n'és un d'ells.

A Taradell la cursa s'anomena la Pujada Atlètica a l'Enclusa, ja que aquest és el punt més alt del terme (867m) i està adreçada a tothom que vulgui acomiadar l'any fent exercici.

És un recorregut circular que consta de 8 quilòmetres i es desenvolupa per l'entorn natural del municipi, que comença a la plaça de les Eres i segueix cap al mas de la Codina, el mas del Pujol, el mas del Bou i les Cuines d'en Rocaguinarda, fins arribar al Turó de l'Enclusa. De baixada es passa per la Collada, el mas de Mansa, Can Mascarell i fins arribar de nou a la plaça de les Eres, on es convida a tots els participants a coca i cava al voltant de la foguera que es fa al mig de la plaça.

Perquè la cursa sigui més festiva, es demana als participants de disfressar-se o bé portar un objecte estrafolari, ja sigui perruca, bigotis, barrets o qualsevol cosa original.

Els atletes paguen una inscripció simbòlica, la meitat de la qual es destina a la Marató de TV3, donant un caràcter solidari a l'activitat.

La cursa és gestionada per el CET-L'Enclusa.