Xerrada-performance i tertúlia sobre 'Passes de tardor' de Núria Garcia Quera

11/08/2019
11 de agost de 2019

Després de l'aturada durant els mesos d'estiu aquest setembre es rependrà el projece De biblioteca a biblioteca, de país a país que enguany la Biblioteca de Taradell dedica al Nepal. Ho farà el dijous 19 de setembre amb una xerrada-performance-tertúlia sobre la novel·la Passes de tardor a l'Himàlaia de Núria Garcia Quera. L'activitat comptarà amb la propia autora i es podran veure vídeos de l'Himàlaia, lectures de fragments de la novel·la, pinzellades sobre el món dels trekkings i anècdotes de viatge. L'activitat començarà a 2/4 de 8 del vespre.

Passes de tardor a l'Himàlaia va rebre el premi Editorial del Llibre de Muntanya Jacint Verdaguer l'any 2015. Es tracta d'una novel·la de viatges, amb 440 fotografies del Nepal, l'Himàlaia i el budisme tibetà, adreçada als amants dels viatges, la muntanya, el senderisme, els trekkings, les cultures, el budisme, la llibertat…, i, també, les persones interessades en saber qui trenca el cordó umbilical amb els fills.

 

Passes de tardor a l'himàlaia

 

L'argument

Una mare, de professió pallassa, va al Nepal a veure la seva única filla. Tenia divuit anys quan va marxar de viatge, en fa un que volta per Àsia i la última notícia és de fa un mes. En un correu electrònic li deia que ingressaria en un monestir budista. Des de llavors, no en sap res. Quan la retroba a Katmandú, veu que alguna cosa ha canviat. La raó la descobrirà durant una caminada de dues setmanes al voltant de l'Annapurna, al llarg de la qual els silencis de la filla i l'extraversió de la mare posaran en relleu dues personalitats i maneres d'entendre la vida. Les colossals muntanyes i l'espiritualitat ancestral de la zona de l'Annapurna, però també del Manaslu i del Ladakh, tindran molt a veure en el desenllaç d'aquesta relació.

 

 

nuria garica Quera

L'autora

Núria Garcia Quera (Barcelona, 1965). Escriptora. 
Vinculada familiarment a la centenària Llibreria Quera, especialitzada en llibres de muntanya, als dinou anys abandona la ciutat per fer de guarda al refugi d'Amitges del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Quan el refugi està tancat, viu en un poble de vint habitants del Pallars Sobirà: Tornafort. Als trenta anys ja té tres fills, amb els quals aprofiten les vacances per viatjar a diferents punts del món.
Durant els vint-i-dos anys que treballa de guarda, publica guies excursionistes, reportatges en revistes geogràfiques i de muntanya, i obres literàries. Entre els premis guanyats per algunes d'aquestes creacions destaca el Ciutat d'Olot de novel·la juvenil (1999), el Pica d'Estats de Premsa Especialitzada (2005 i 2011), el Recull de Periodisme (2006) o l'Òmnium Cultural de Narracions de Viatges (2008). L'any 2010 es llicencia en Filologia Catalana per la Universitat Oberta de Catalunya. Després d'haver publicat en editorials com Columna, La Galera, Casals, Garsineu o Publicacions de l'Abadia de Montserrat, aposta per crear la seva pròpia col·lecció. La carismàtica col·lecció d'autora Sensus, amb un format que recorda els quaderns de viatge Moleskine, li permet combinar la literatura, els viatges i el compromís social. En plena era dels llibres digitals, aquest format artístic ens retorna al gaudi de la lectura i de les imatges de la manera més tradicional: amb un llibre a les mans.
Més informació: Sensus.cat