Xerrada sobre el càncer a la Biblioteca

01/12/2018
01 de desembre de 2018
Un any més la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell se suma a la campanya de difusió i sensibilització social sobre el càncer que precedirà els programes de La Marató a TV3 i Catalunya Ràdio el diumenge 16 de desembre, en la seva 27a edició. 

El proper dimarts 11 de desembre, a 2/4 de 8 del vespre, la Biblioteca de Taradell acollirà una conferència sobre aquesta malaltia. Anirà a càrrec d'Olga Franquesa de la Fundació La Marató de TV3 i és un acte obert a tothom. El contingut d'aquesta xerrada és divulgatiu i té com a objectiu donar a conèixer la malaltia des d'una vessant divulgativa i despertar l'esperit solidari envers les persones afectades i les seves famílies. L'activitat forma part de la campanya Taradell per la Marató.

El càncer és la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i, la segona, entre les dones. Cada dia moren 28 persones de càncer, és a dir, més de 10.000 a l'any. El 40% dels càncers es podrien prevenir amb uns hàbits de vida saludables. Les persones expertes en salut també incideixen en la importància de seguir els programes de detecció precoç dels tumors de mama, de coll d'úter i de còlon, així com els plans de vacunació. 

Paral·lelament, des de mitjans de novembre, l'equipament acull una venda solidària de llibres. Tots els beneficis aniran destinats a La Marató de TV3.