La Biblioteca de Taradell col·labora amb La Marató de TV3

06/12/2018
06 de desembre de 2018

Un any més, la Xarxa de Biblioteques Municipals se suma a la campanya de difusió i sensibilització social sobre el càncer que precedirà els programes de La Marató a TV3 i Catalunya Ràdio el diumenge 16 de desembre, en la seva 27a edició.

Com en els darrers anys, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font participa en la recollida d'aportacions econòmiques per La Marató de TV3. Ho fa amb una venda de llibres solidària a través d'una parada situada davant el taulell de préstec de la Biblioteca on es podran adquirir documents de l'equipament que es troben duplicats o de donacions. Per adquirir un d'aquests llibres i participar així en aquesta iniciativa solidària, s'haurà d'aportar 1€ per cada exemplar que la Biblioteca donarà íntegrament a La Marató, que aquest any està dedicada al càncer. La campanya solidària de venda de llibres va començar aquest dilluns i s'allargarà fins al 16 de desembre i forma part de la plataforma Taradell amb la Marató.

A banda d'aquesta activitat, el proper dimarts 11 de desembre, la Biblioteca de Taradell acollirà una de les conferències divulgatives sobre La Marató de TV3. Anirà  a càrrec d'Olga Franquesa, professional de la salut, amb la finalitat de divulgar la malaltia i despertar l'esperit solidari al voltant de les persones afectades i les seves famílies.Començarà a 2/4 de 8 de la tarda i està adreçada al públic en general. 

També es pot trobar un recull de llibres que tracten sobre el càncer i que es poden trobar al primer pis de la Biblioteca. 

El càncer és la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i, la segona, entre les dones. Cada dia moren 28 persones de càncer, és a dir, més de 10.000 a l'any. Gràcies a la investigació biomèdica, a Catalunya, la supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%. Però malgrat els avenços que s'han fet en tractaments, mètodes de diagnòstic i prevenció, la incidència del càncer segueix sent molt alta: 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones tindran càncer al llarg de la seva vida.

Venda llibres marató (3)

Venda llibres marató (2)

Venda llibres marató (1)Venda llibres marató (1)

 

twitter