'Pura sang' al Club de Lectura del mes de febrer

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell dedicarà el Club de Lectura del mes de febrer a la novel·la Pura sang d'Ada Castells.
Dimarts, 20/02/2018

Els membres del Club de Lectura, que ja poden recollir el llibre a la Biblioteca, comentaran i debatran l'obra el dijous 22 de febrer a 2/4 de 8 del vespre i ho faran acompanyats de la seva autora i també de la psicòloga i màster en estudis sobre la dona (UAB), Anna R. Ximenos. Aquest Club de Lectura forma part del projecte Avui també és Sant Joan, un cicle de converses amb 8 autors a 12 biblioteques públiques catalanes. En  aquest cicle, escriptors catalans guardonats en els darrers anys amb el Premi BBVA Sant Joan i psicòlogues expertes parlaran de valors i emocions universals a partir dels arguments de les respectives obres guardonades. Experiències, emocions, valors... que ens transmeten els personatges i les situacions de les novel·les que llegim i que molt sovint sentim tan pròximes als nostres propis sentiments. Una conversa a mig camí entre la literatura i la psicologia sobre els sentiments de personatges ficticis però que ens ajudarà a entendre'ns millor a nosaltres mateixos.

Pura sang

 

L'argument

La Sílvia arriba al casalot de Menorca del seu marit buscant la llum i la pau per pintar, però el que hi troba és la claustrofòbia d'una illa i el terror d'una família que amaga un secret. Ella i el seu fill lluiten per sortir-se'n gràcies a un nou amor que els ajuda a entendre que a la vida no s'ha de tenir por de res.A Pura sang res és el que aparenta. Dos mons tan diferents com la Menorca rural i la Barcelona de l'Eixample marquen el ritme d'una novel·la que segueix el fil d'un misteri. Una història passional amb elements gòtics que explora els límits de la bogeria 

 

 

Ada Castells

L'autora

Ada Castells va néixer a Barcelona el 1968. És llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona i ha fet estudis de teologia al Seminari de Barcelona. Periodista i escriptora, tot i la seva joventut, compta amb una prolífica trajectòria literària. La seva vida literària pública comença el 1998 amb El dit de l'àngel (Empúries), una novel·la sobre els seus avantpassats protestants. El 2001 publica, a Empúries i Anagrama, Mirada, una novel·la en contra de la dictadura de la imatge. Després de N'estem fins als fogons (Columna), i un retrat curt titulat La crida del mar (Mòbil books), té a la seva filla Bruna. El 2005 porta al món Tota la vida (Empúries), una novel·la sobre la creació artística basada en la vida del pintor alemany Caspar David Friedrich. També va publicar un recull d'articles sobre la maternitat Sortir de mare (Empúries). L'obra guanyadora del 32è Premi Sant Joan Unnim, la novel·la de misteri Pura Sang, està publicada per Edicions 62.

 

Premi BBVA Sant Joan, 38 anys d'història

La Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, convoca el Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana. El Premi, que enguany celebra la seva 38a edició, té com a finalitat el foment de l'escriptura i la lectura en català des de la seva creació, l'any 1981, per l'Obra Social de Caixa Sabadell. El guardó és un dels pocs de la seva categoria i dotació que admet obres de les diferents modalitats de prosa literària, inèdites i escrites originalment en llengua catalana. La nòmina d'escriptors que l'han guanyat és una prova del paper que ha jugat en la literatura catalana moderna i de la influència que ha exercit en la projecció d'autors, de vegades amb una trajectòria incipient, que han vist consolidada la seva posició a través del premi.

Documents relacionats

twitter