Projecció-xerrada 'Dona i guia a l'Himalàia' amb Eva Freixa i Meritxell Verdaguer

Les valls de l'Himàlaia comencen a veure grups d'excursionistes liderats per dones. Eva Freixa i Meritxell Verdaguer explicaran com es formen, com s'entrenen i com s'obren pas en el guiatge de muntanya ocupat majoritàriament pels homes. 
Dilluns, 04/03/2019

En el marc del projecte De biblioteca a biblioteca, de país a país  que enguany està dedicat al Nepal i també del Dia Internacional de les Dones, Eva Freixa i Meritxell Verdaguer realitzaran aquest dijous una xerrada-projecció que porta per nom Dona i guia a Himalàia ens parlaran de de la nepalesa Tsering Tamang, qui va haver d'abandonar la família després de comunicar-los-hi que volia ser guia de muntanya: Això no és possible. Ets massa dèbil, li digué el seu pare.

Un dia, el seu progenitor, cansat de l'agricultura de subsistència, va construir un petit hotel davant l'onada de turistes excursionistes i la Tsering s'oferí com a guia local. Sense avisar la família, va fer un curs de guia de trekking. Ara, vol explorar l'Himàlaia, on s'hi comencen a trobar grups d'excursionistes liderats per dones nepaleses que, com ella, han hagut de trencar moltes pautes socials per arribar a ser qui volen ser expliquen les autores.

Tenia 30 anys quan Tsering Tamang va decidir emprendre aquest camí, va mentir a casa i va fugir a Katmandú per fer-hi un curs de guia de trekking. Ella va formar part de la quarta promoció d'un curs només per a dones i va ser l'única alumna de la vall de Langtang. A través de la Tsering i la Malika Freixa i Martínez també explicaran els estereotips socials que han hagut de trencar per endinsar-se, senders amunt, en una societat masclista.

L'acte, que començarà a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font també servirà per inaugurar l'exposició de fotografies que porta el mateix nom i que es podrà veure a la Biblioteca durant tot el mes de març.