Projecció del documental 'La Pemba torna a Goli' i xerrada-col·loqui amb el director del documental

A banda del documetal, el seu director, Josep Pérez, oferirà la xerrada-col·loqui 'El Nepal vist amb ulls d'un occidental'.

Diumenge, 11/08/2019

La Pemba torna a Goli es va estrenar al febrer del 2017 al festival Vivim Muntanyes de Figueres i, des de llavors, s'ha projectat a festivals cinemes, teatres i locals arreu de Catalunya amb la presència de la protagonista, Pemba Chhoti Sherpai de Josep Pérez, autor, guionista, realitzador i productor del documental. Aquest és un treball de la productora empordanesa Jopergon en coproducció amb Televisió de Catalunya que es va gravar a l'Himàlaia nepalès durant la tardor del 2016. A Taradell, concretament en una pantalla gegant al Centre Cultural Costa i Font, es va poder veure a l'abril del 2017 però ara, en el marc del projecte De biblioteca a biblioteca, de país a país, a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font el divendres 20 de setembre es tornarà a projecatar el documental que compta amb diverses imatges gravades a Taradell i també a la Biblioteca.

L'activitat, que començarà a 2/4 de 8 del vespre, comptarà amb el seu director, Josep Pérez, que després de la projeccció oferirà una xerrada-col·loqui anomenada El Nepal vist amb ulls d'un occidental.

 

Sinopsi
La Pemba és una xerpa de l'Himàlaia, l'ètnia nepalesa mundialment coneguda per donar suport als alpinistes als cims més alts de món. Però ella no ha escalat mai muntanyes; ella és una cantant de música folklòrica que va marxar del seu país a causa de la Guerra Civil que hi va haver a patir dels anys 90 i que va començar una nova vida amb la seva família a Taradell, a la comarca d'Osona. La Pemba, però, decideix, vint anys després, emprendre un viatge de retorn a la seva aldea natal, Goli, situada en una recòndita vall al cor de l'Himàlaia i totalment desconnectada del progrés, per organitzar un concert i descobrir què queda del paradís on va créixer. En el seu viatge de retorn per celebrar aquest concert ens ensenyarà, a través de deu personatges que viuen allà; la grangera, el monjo, la professora, el bruixot, el guia de muntanya, etc., com és la vida en un dels indrets més remots i mítics del planeta.