Poesia a la Biblioteca de Taradell

22/03/2017
22 de març de 2017
La Biblioteca de Taradell concentra diverses activitats culturals relacionades amb la poesia durant el mesos de març i abril. 

Concretament les activitats començaran aquest dimarts, 21 de març, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Poesia. Aquest dia s'enceta l'Abril Poètic amb la inauguració de l'exposició de poemes de poetes locals al vestíbul de la Biblioteca. L'exposició és molt visual, amb un disseny diferent a cada edició que convida a la lectura dels poemes. D'aquesta manera, els usuaris de la biblioteca troben la poesia. La peculiaritat d'aquesta exposició, que es podrà veure durant tot el mes d'abril, és que els autors són taradellencs i no són escriptors consagrats en la majoria dels casos. I és que precisament l'objectiu d'aquesta activitat és crear una plataforma de difusió de noves veus poètiques.

Per altra banda, també es pot llegir a l'aparador de la Biblioteca el poema commemoratiu que cada any es proposa des de la Institució de les Lletres Catalanes. En els últims anys els usuaris de la biblioteca també participen en aquesta activitat recitant el poema commemoratiu en diferents llengües a través de les xarxes socials de la Biblioteca.

Aquest any però, el Dia Mundial de la Poesia també el celebrarem amb una Lectura musicada de poemes de Josefina Peraire a càrrec d'Anna Miralpeix que estarà acompanyada de Coloma Bertran al violí.

Els actes de l'Abril Poètic seguiran el 6 d'abril amb Joana Raspall, la poetessa de les paraules clares; una ruta poètica, organitzada per Som Dones, i que ens portarà per diferents indrets del poble en el qual es llegiran poemes de Raspall. La sortida serà a la Font Gran i el final de la ruta serà a la Biblioteca. 

El dimecres 19 d'abril la Biblioteca de Taradell serà l'escenari d'una Masterclass de poesia amb Xavier Coromina, catedràtic de llengua i literatura i professor a  l'Institut del Voltreganès. El títol de l'activitat és A propòsit d'una poesia de Josep Carner.

L'Abril Poètic a la Biblioteca de Taradell continuarà el dilluns 24 d'abril a 2/4 de 6 de la tarda amb una Hora del Conte dedicada a la poesia. Anirà a càrrec de Rosa Fité i estarà dirigida a nens i nenes a partir de 4 anys. 

Cartell Josefina Peraire

Dia Mundial de la Poesia 2017