Nova guia del col·lectiu 1zonaLIJ: 'La lectura enganxa'

07/07/2021

El col·lectiu 1zonaLIJ, del qual la Biblioteca Antoni Pladevall i Font en forma part, ha publicat una nova guia de propostes de lectures adreçades al públic jove. Es tracta de La lectura enganxa i va adreçada a joves a partir de 13 anys. Concretament, la guia compta amb una proposta de lectures de diversos llibres per a nois i noies de 13 a 15 anys però també té un recull de llibres adreçats a joves entre 16 i 17 anys.

Es tracta d'un ampli ventall de llibres, concretament 45, entre novel·les (35), poesia (5) i còmics (5). D'entre les novel·les destaca que també s'hi han inclòs les novel·les crossover o novel·les pont, aquelles que poden interessar tant a lectors joves com a adults. I és que la guia està pensada per a un públic juvenil, però també adult, per compartir lectures amb els fills i les filles, per ajudar-los a descobrir bones obres i per ampliar la mirada dels adults. 

La lectura enganxa - guia lectura

El col·lectiu 1zonaLIJ, el grup que la confecciona la guia, està integrat bàsicament per bibliotecàries de la Biblioteca La Cooperativa de Centelles; de la Biblioteca Bac de Roda, de Roda de Ter; de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, de Taradell; de la Biblioteca Joan Triadú, de Vic i de les Biblioteques de Torelló), de l'equip de la llibreria El Petit Tresor de Vic i d'alguna promotora de lectura que participen en les trobades periòdiques. L'Aquesta és la tercera edició de la col·lecció de guies publicades pel col·lectiu 1zonaLIJ amb el suport de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Fins ara s'ha publicat Quan ja llegeixo i Llegeixo més. 

La intenció i compromís d'1zonaLIJ amb aquestes guies és oferir a un públic divers (famílies, mestres, bibliotecaris…) recomanacions de lectures per a infants de totes les edats, des que són nadons fins que arriben a l'adolescència. La idea és elaborar una guia per a cada etapa de creixement i evolució lectora: descobriment (1-4 anys), aprenentatge (5-6 anys), autonomia lectora (7-9 anys) i perfeccionament (10-12  anys).

Documents relacionats

twitter