Guia de lectura: 'Quan ja llegeixo' elaborada pel grup de treball 1zonaLiJ

Es tracta d'una petita guia amb una selecció de títols per a nens i nenes de 7 a 9 anys que es pot trobar a la Biblioteca de Taradell. 

Dijous, 12/12/2019

Quan ja llegeixo és el nom de la primera guia elaborada pel grup de treball 1ZonaLiJ del qual en forma part la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell juntament amb la de Vic, Roda de Ter, Centelles i Torelló. La guia, que ja es pot recollir a la sala Infantil de la Biblioteca de Taradell, compta amb propostes de lectura que conté una selecció de títols adequats per a nens i nenes d'entre 7 i 9 anys, tant de narrativa com de poesia. Es tracta d'una etapa de l'autonomia lectora dels infants, en què les bases de l'aprenentatge de la lectura ja estant ben assentades. Tot i així, les bibliotecàries que han elaborat la guia deixen clar que "aquesta autonomia lectora pròpia dels infants d'entre 7 i 9 anys no implica deixar-los sols ni exclou que puguin gaudir de la lectura amb la companyia d'un adult". I animen "a les famílies a trobar moments de lectura compartida entre pares, mares, fills i filles".

Guia Lectura Quan jo llegeixo_ portada
Guia lectura - Quan ja llegeixo Dins

La intenció i compromís d'1zonaLIJ amb aquesta guia és oferir a un públic divers (famílies, mestres, bibliotecaris...) recomanacions de lectures per a infants de totes les edats, des que són nadons fins que arriben a l'adolescència. L'objectiu és elaborar un total de quatre guies, una per a cada etapa de creixement i evolució lectora: descobriment (1-4 anys), aprenentatge (5-6 anys), autonomia lectora (7-9 anys) i perfeccionament (10-12  anys), que serà la propera que s'editarà. 

 

Logo 1zonaLiJ

1zonaLIJ És el grup que les confecciona, integrat bàsicament per bibliotecàries de la comarca d'Osona, l'equip de la llibreria El Petit Tresor de Vic i alguna promotora de lectura que ha participat en les trobades periòdiques. Després d'una iniciativa de la biblioteca Categoria Figueras de Tona, fa tres anys, van començar les primeres tertúlies mensuals per parlar d'aspectes de la literatura infantil i juvenil. Des de llavors, s'han anat realitzant  trobades que, majoritàriament, han tingut lloc a la llibreria El Petit Tresor. La dinàmica de les tertúlies, la participació conjunta en altres esdeveniments relacionats amb la Literatura Infantil i Juvenil i la vocació per promoure la lectura va fer que aquest any s'hagin constituit com a grup. Es compta amb una imatge pròpia creada per l'il·lustrador vigatà Christian Inaraja.

twitter