L'obra poètica de Maria Àngels Anglada, al Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell

06/04/2016
06 de abril de 2016
El Club de Lectura del mes d'abril a la Biblioteca de Taradell el dediquem a Maria Àngels Anglada. Concretament a un recull de la seva poesia. 

Els membres del Club de Lectura es trobaran el proper dijous 14 d'abril a 2/4 de 8 del vespre la Biblioteca de Taradell per comentar l'obra poètica de Maria Àngels Anglada en una activitat que comptarà amb en Ramon Sellarès i la Big Mama Montse. Concretament aquest mes es llegeix Poesia Completa, un llibre que reuneix en un sol volum tots els poemes que l'autora volia conservar. Tal com s'explica en el pròleg, "Anglada era molt exigent amb ella mateixa i va excloure de la publicació molts poemes". A més, al final del text hi ha unes notes pels lectors sobre els poemes que ajuden a aclarir qüestions puntuals tot i que els poemes són creacions completament autònomes que s'entenen sense cap ajut extratextuals. En el llibre també es pot trobar en un apèndix els pròlegs i epílegs que acompanyen les edicions originals. L'activitat està emmarcada en el projecte Abril Poètic, en el qual durant el mes d'abril es realitzen diverses activitats culturals a la Biblioteca relacionades amb la poesia.

 Maria Àngels Anglada i Abadal va néixer l'any 1930 a Vic (Osona), ciutat que va marcar els primers anys de la seva vida. L'any 1961 es va traslladar a l'Alt Empordà, a Figueres, on va viure fins a la seva mort (abril 1999). La seva trajectòria com a escriptora no començaria fins l'any 1972, amb la publicació dels seus primers poemes, juntament amb una altra poeta, Núria Albó, amb el llibre Díptic. En els començaments de la seva vida literària va destacar com crítica literària, traductora i assagista en llibres col·lectius com Salvador Espriu en els seus millors escrits, publicat el 1974. Tot i que la poesia va ser un gènere que valorava molt, bona part de la seva obra poètica no havia tingut l'oportunitat de sortir a la llum. Per aquest motiu, l'any 1990 es va editar un recull antològic Columnes d'hores que engloba tota la seva obra fins a aquell any i que, més endavant, va quedar completat amb el petit poemari Arietta

 

twitter