L'Abril Poètic 2020, des de casa

31/03/2020
31 de març de 2020

A l'Abril, a la Biblioteca, és poesia, i durant tot el mes us hem preparat diverses propostes virtuals.

Amb el nom d' #AbrilPoèticConfinat, des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell, omplirà de poesia les Xarxes Socials durant els 30 dies del mes d'abril. 

Des de l'any 2005, cada mes d'abril, la Biblioteca acull l'exposició Abril Poètic amb poemes de diversos poetes taradellencs i poetesses taradellenques amb l'objectiu de difondre la producció poètica dels autors locals. Aquest any, l'exposició serà virtual i cada dia es podrà veure un poema a les xarxes socials de la Biblioteca (Facebook, Instagram i Twitter). Enguany els participants són: Lídia Arimany, Àngels Barnadas, Carme Bayot, Rosa Codina, Eloi Creus, Frederic Jané, Lola Hosta, Lluís Mauri, Glòria Pons, Jesús Ramos, Mercè Romeu, Rita Sañé, Maria Sellés i Miquel Vivet.

La segona proposta és Abans de cançó, poema. I és que la música ha anat moltes vegades de la mà de la literatura. Les novel·les i sobre tot la poesia han inspirat molts grups i cantautors a musicar textos literaris. És inabastable la quantitat de cançons que s'han generat a partir de la literatura. La relació és molt estreta i a vegades un lector descobreix un poeta a partir del seu músic preferit i a l'inrevés. Per aquest motiu, durant cada dia del mes d'abril descobrirem un poema a través d'una cançó. 

Finalment, i amb motiu de l'Any Carner, coneixerem part de la seva poesia a través del llibre Els fruits saborosos. Cada dia publicarem un poema d'aquest llibre (1906) considerat una obra cabdal de la poesia noucentista alhora que van establir a Josep Carner com el més destacat d'entre els poetes del seu temps. En tots els poemes d'aquest llibre, Carner se serveix d'un doble pretext: un, el fruit que dóna títol a cada poema, i l'altre la hipotètica reflexió sobre el pas del temps.

Cartell #AbrilPoèticConfinat