'La senyora Florentina i el seu amor Homer' al Club de Lectura del mes de febrer

15/02/2017
15 de febrer de 2017
El Club de Lectura del mes de febrer està dedicat a una obra de teatre. Concretament els membres del club llegiran 'La senyora Florentina i el seu amor Homer'.

Es farà el dijous 23 de febrer a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca de Taradell i estarà conduït per la filòloga taradellenca Anna Fernández. El 9 de març, i  dins l'activitat Llegir el teatre, els membres del Club de Lectura aniran al Teatre Nacional de Catalunya a veure la posada en escena d'aquesta obra dirigida per Sergi Belbel.  

La Senyora Florentina i el seu amor Homer és una obra dramàtica de Mercè Rodoreda que es va editar a Barcelona, l'any 1993, dintre del recull El torrent de les flors.

 

L'argument

La senyora Florentina i el seu amor Homer
L'obra transcorre en una casa del barri barceloní de Sant Gervasi. És la llar de senyora Florentina, una professora de piano. La dona manté durant vint anys una relació amorosa amb Homer, el seu amor des de la infància, que està casat amb una altra dona. Homer es queixa de la seva dona, però al·lega que no la pot deixar per causa dels seus fills. Florentina, malgrat la possibilitat que té de casar-se, decideix viure sola, fidel al seu amor cap a Homer. La seva vida s'organitza al voltant de les seves classes de música i les seves trobades amb les seves tres veïnes, Zoila, Julia i Perpètua. Quan mor l'esposa d'Homer, Florentina espera poder arribar a tenir una relació estable amb ell. No obstant això, davant el descobriment d'algunes mentides d'aquest, i la falta d'iniciativa per la seva part, Florentina es conforma amb la derrota de la il·lusió que havia mantingut durant tota la vida. No obstant això, no cau en desesperació. Canvia el seu testament, per deixar tota l'herència a Zerafina, que està embarassada.

 

 

Anna Fernàndez Clot (Vic, 1987)

Anna Fernández
Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona; des de 2011, forma part de l'equip d'investigadors del Centre de Documentació Ramon Llull de la UB i del grup de recerca de literatura i cultura catalana medieval que dirigeix la professora Lola Badia. Ha estat becària predoctoral al Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona, on ha impartit docència (2012-2015), i ha fet diverses estades de recerca en universitats i biblioteques internacionals. Ha participat en seminaris i congressos nacionals i internacionals, ha publicat articles i ressenyes sobre Ramon Llull i el lul·lisme en diverses revistes, i és coeditora de l'edició crítica Llibre de meravelles. Volum II. Llibres VIII-X(NEORL XIII, 2014). S'ocupa de diverses tasques editorials i de gestió de bases de dades documentals com la Base de Dades Ramon Llull (Llull DB) i corpus de textos com el Diccionari de Textos Catalans Antics (DTCA). Ha estat conductora de diversos clubs de lectura, de tallers i seminaris sobre llengua i literatura, i ha preparat alguns espectacles literaris. 

twitter