Els membres del Club de lectura de la Biblioteca tornaran al teatre

04/01/2017
La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell dedicarà, un any més, un Club de Lectura a una obra de teatre.

La iniciativa es farà durant el més de gener en el marc de l'activitat Llegir el teatre que pretén impulsar clubs de lectura de textos teatrals a les biblioteques públiques de Catalunya, a partir del treball d'algunes de les principals obres de la temporada del TNC. 

La senyora florentina llibre 

En aquesta edició, els membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell llegiran i compartiran La senyora Florentina i el seu amor Homer de Mercè Rodoreda. Es tracta d'una obra en què la protagonista té una casa que sembla feta perquè l´hi envaeixin les comares del carrer a l´hora que vulguim, dones a les escorrialles que es mouen en un món petit d´il.lusions de fira. El senyor Homer, vidu finalment, pot ser que demani a Florentina que es casi amb ell. Personatges de sainet i diàlegs en to de gresca desenvolupen l´acció de l´obra.El Club de Lectura es farà el dijous 23 de febrer a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca de Taradell i estarà conduït per la filòloga taradellenca Anna Fernández. 

La senyora florentina

 

Els membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell es traslladaran el 9 de març al Teatre Nacional de Catalunya per veure  La senyora Florentina i el seu amor Homer dirigida per Sergi Belbel. L'obra compta amb els actors i actrius Carmen Callol, Enric Cambray, Margarita Minguillon, Mercedes Sampietro, Toni Sevilla i Teresa Urroz. El TNC ofereix formació als conductors dels clubs de lectura, i per als lectors que en són membres descomptes en entrades de la seva programació i altres avantatges. 

 

Llegir el teatre

Llegir el teatre és, un projecte per a la promoció de textos dramàtics impulsat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Teatre Nacional de Catalunya . L'objectiu és millorar la formació dels espectadors de teatre i refinar-ne així la qualitat de la recepció del fet teatral, donar suport a les biblioteques públiques de Catalunya per al desenvolupament de clubs de lectura de teatre de qualitat i impulsar l'edició de textos teatrals i incrementar els fons sobre teatre de les biblioteques públiques de Catalunya.

twitter