La segona edició del llibre 'Costa i Font. De cultura industrial a fàbriques de cultura' ja és una realitat

03/10/2019
03 de octubre de 2019

El llibre, editat per l'Ajuntament de Taradell, ja es pot comprar a les llibreries del municipi. 

Després que els 150 exemplars de la primera edició del llibre Costa i Font. De cultura industrial a fàbriques de cultura s'exhaurissin, des d'aquest dimarts ja es pot comprar la segona edició del llibre escrit per Laia Miralpeix. Els exemplars es poden adquirir a les llibreries de Taradell, l'Estudi i El Guixarot, per 15 euros. 

La presentació del llibre, coincidint amb el 20è aniversari del Centre Cultural Costa i Font, es va fer el 26 d'agost i davant la bona rebuda que va tenir entre la població de Taradell, des de la regidora de Cultura, encapçalada per Míriam Martínez va decidir realitzar una segona edició de 100 exemplars perquè l'obra arribi a tothom qui hi estigui interessat.

El llibre explica la història de Bonaventura Costa i Font, des dels seus orígens a la Pobla de Lillet, passant per la construcció de dues fàbriques tèxtils, una a Barcelona i l'altra a Taradell que curiosament han acabat convertint-se, una part d'elles, en biblioteques. També s'hi recull documentació fins ara inèdita com fotografies del fons de la família Pallàs i documents i plànols de l'arxiu general de la Diputació de Barcelona i també el testimoni de Victòria Costa i Mahrer, la filla de l'industrial.