Dissabte, 8 de juny, es farà el lliurament de la 17a edició del Premi Literari Solstici

01/06/2019
01 de juny de 2019

En total es lliuraran sis premis entre la categoria d'adults i la d'Infantil, en poesia i prosa. 

L'acte de lliurament de la 17a edició del Premi Literari Solstici s'ha avançat una setmana i es farà aquest dissabte, 8 de juny, a les 11 del matí a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. L'acte comptarà amb la presència de l'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, dels membres del jurat encapçalats per Jesús Ramos, per Xavier Capell, en representació de la família Capell i Pep Castanyer, representant d'Òmnium Cultural. 

En aquesta dissetena edició optaran a un dels sis premis un total de 133 treballs entre prosa i poesia tant de les categories A i B. D'aquests, 85 opten al premi de la categoria A, d'adults, i la resta, 48, a la categoria B que correspon al Premi Infantil Jordi Capell. Dels 85 treballs presentats a la categoria d'adults, 52 són en prosa i 33 en poesia mentre que dels Infantils, 25 són en poesia i 23 en prosa.

L'acte, conduït pel periodista Marc Güell, també comptarà amb una petita actuació musical a càrrec de Coloma Bertran i Quim Abramo duo i al finalitzar es servirà un petit refrigeri.  

El jurat d'aquesta edició està format per Carme Bayot i Puig, Rosa Codina i Costa, Montse Morcillo Vivet, Jesús Ramos i Santiago, Àlex Riera i González i Lluís Rovira i Masnou. Els guanyadors de la categoria A rebran 400 euros de cada modalitat i els segons classificats, 250. Pel que fa a al Premi Jordi Capell, els guanyadors de cada modalitat rebran un lot de llibres. 

Al llarg d'aquestes disset edicions s'han rebut un total de 2019 treballs, 1078 en prosa i 941 en poesia.

El Premi Solstici compta amb el suport de l'Ajuntament de Taradell i la Diputació de Barcelona i la col·laboració d'Òmnium Cultural, El Prat Verd, Auto Pla Vic, i el Restaurant El Nou Montseny.

Cartell Solstici