Convocada la 19a edició del Premi Literari Solstici

Les obres es podran presentar fins el dia 25 de juny en format digital.

Divendres, 25/06/2021

La biblioteca Antoni Pladevall i Font juntament amb la Comissió Premi Solstici convoca la dinovena edició del Premi Literari Solstici de Taradell. 

La principal novetat d'enguany és que les obres s'hauran de presentar en format digital a través del formulari que trobareu a l'adreça taradell.cat/premisolstici. Les obres es podran presentar fins al 25 de juny. 

S'hi podran presentar obres en prosa i en poesia, de tema lliure i, com en la passada edició hi haurà tres categories: l'A, fins a 12 anys fets al llarg del 2021; la B, a partir de 13 anys i fins a 17 anys fets al llarg del 2021 i la categoria C, a partir de 18 anys fets al llarg del 2021.

El jurat estarà format per Carme Bayot i Puig, Rosa Codina i Costa, Aniol Florensa i Tort, Montse Morcillo i Vivet, Antoni Pladevall i Arumí; Marta Ramírez i Baró, Jesús Ramos i Santiago, Àlex Riera i González, Lluís Rovira i Masnou i Aleix Solà i Pascual. La proclamació del veredicte i el lliurament de premis serà el dissabte 25 de setembre a les 12 del migdia a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

BASES DEL 19è PREMI LITERARI SOLSTICI, EDICIÓ 2021

 1. El Premi Solstici és obert a les categories i modalitats següents:
  Categoria Modalitats Tema
  A. Infantil
  (fins a 12 anys fets al llarg del 2021)
  Prosa i Poesia Lliure
  B. Juvenil
  (de 13 a 17 anys fets al llarg del 2021)
  Prosa i Poesia Lliure
  C. Adult
  (a partir de 18 anys fets al llarg del 2021)
  Prosa i Poesia Lliure
 2. Els treballs han de ser inèdits, escrits en català i no premiats anteriorment. Els autors eximeixen l'organització de qualsevol responsabilitat derivada de plagi.
 3. Les obres presentades han de tenir les característiques següents:
  • Els treballs es presentaran en format DIN A4, amb lletra Arial, cos de lletra 12 i amb interlineat 1,5.
  • L'extensió per a les obres en prosa serà d'un màxim de 10 pàgines.
  • Per a les de poesia, es pot presentar un únic poema o bé un recull de poemes que no excedeixi els 200 versos.
  • Es podrà presentar només un treball per modalitat i autor.
  • No s'admetran obres escrites per més d'un autor ni aquelles d'autors premiats en alguna de les tres darreres edicions del Premi Solstici.
 4. La presentació de les obres es farà mitjançant un formulari web a taradell.cat/premisolstici, apartat 19a edició 2021, en el qual caldrà introduir les següents dades:
  • Categoria en la qual es participa (A, B o C).
  • Modalitat (prosa o poesia).
  • Títol de l'obra.
  • Pseudònim.
  • Dades personals.
  • Dades de contacte.
  • S'adjuntarà el treball amb el títol i sense signar en format pdf al mateix formulari.
  • El nom de l'arxiu serà el títol del treball. L'organització garantirà l'anonimat de les persones autores. Un cop s‘hagi rebut l'original es confirmarà per correu electrònic a l'autor/a. Si no es rep aquesta confirmació, cal posar-se en contacte telefònic amb l'organització (al 938 801 056 o 619 221 829) per comprovar si hi ha hagut algun problema de recepció.
 5. El termini de presentació finalitza el 25 de juny de 2021.
 6. Els premis seran els següents:
  Categoria Modalitats Premis
  Categoria A Infantil
  Premi Jordi Capell
  Prosa
  Poesia
  1r Premi Un lot de llibres
  Categoria B Juvenil 1r Premi Un llibre electrònic
  Categoria C Adult Prosa
  Poesia
  1r Premi 500 €
  2n Premi 300 €
 7. Els premis seran atorgats per la votació dels membres que formen el Jurat del Premi Literari Solstici, que són:  Carme Bayot i Puig, Rosa Codina i Costa, Aniol Florensa i Tort, Montse Morcillo i Vivet, Antoni Pladevall i Arumí, Marta Ramírez i Baró, Jesús Ramos i Santiago, Àlex Riera i González, Lluís Rovira i Masnou i Aleix Solà Pascual.
 8. La proclamació del veredicte i el lliurament de premis tindrà lloc:

  Dissabte, 25 de setembre a les 12 del migida
  Biblioteca Antoni Pladevall i Font
  Carretera de Balenyà, 101
  Taradell - 08552 - Barcelona

  Els guanyadors es comprometen a assistir a l'acte de lliurament dels premis, essent aquest un requisit indispensable per poder rebre el guardó i la dotacio econòmica. Si fos impossible la seva presència, caldrà una persona que el representi. Si per motiu de la pandèmia es canviés la data s'anunciaria al web i les xarxes socials de la biblioteca.
 9. Les obres guanyadores quedaran en dipòsit de l'organització. Les no seleccionades es destruiran.

10. L'organització es reserva el dret de publicar l'obra guanyadora i de fer-ne ús en actes culturals sense ànim de lucre.

11. La presentació al Premi Solstici comporta l'acceptació d'aquestes bases. Els membres del jurat resoldran les qüestions no previstes a les bases.

12. La relació de guanyadors es publicarà al web de l'Ajuntament de Taradell (www.taradell.cat) i de la biblioteca (biblioteca.taradell.cat).

Sostici 2021 caràtula

díptic Solstici darrera 2021