Dijous, xerrada-documental '72 dies al límit' amb Sergi Mingote

21/01/2019
21 de gener de 2019
El juliol de 2018, Sergi Mingote, alpinista i conferenciant, va pujar als cims del Broad Peak (8.047m) i el K2 (8.611m) en tan sols una setmana, i dos mesos després, el 25 de setembre va ascendir el Manaslu. 

D'aquesta manera va aconseguir trepitjar el cim de tres 8.000 en només 72 dies. És el 7è escalador del món que ho aconsegueix sense l'ajuda d'oxigen artificial. El cim del Manaslu significa el seu setè 8.000, després del doble ascens que va fer a l'Everest per les  vessants nord i sud.

El proper dijous, a 2/4 de 8 del vespre, serà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per presentar el documental '72 dies al límit' en el qual Sergi Mingote aglutina l'experiència de pujar fins als cims del K2, Broad Peak i el Manaslu durant el juliol de l'any 2018. Una aventura sense oxigen artificial i amb els efectes de la congelació estripant la pell dels alpinistes com si fos un tros de paper. En Pep i en Lluís van tenir greus problemes per pujar fins al final en alguns cims i es van quedar en els camp bases més propers a la meta. L'audiovisual resumeix una dura aventura on es veu a excursionistes que han perdut la vida i fins els propis protagonistes patir per les seves però tot, per una finalitat més que vital.

Ara, es prepara per assolir la segona part del repte escalant fins l'Everest (8.848 m), el Kanchenjunga (8.586 m) i el Lhotse (8.516 m) i no anirà sol. "M'acompanyaran un equip de 8 nois i noies 'discapacitats' per a fer el trekking fins a l'Everest en una expedició sense cap modificació" explica Mingote. El projecte està obert a tota la ciutadania que vulgui ajudar a porta-los fins allà adalt.

A banda del documental, Mingote també farà una xerrada a la Biblitoeca en el qual explicarà la seva experiència i aquest el nou repte. La xerrada i la projecció del documental començarà a 2/4 de 8 del vespre. 

Cartell Sergi Mingote genèric