15 carrosses i comparses participaran al Carnaval d'aquest dissabte

La concentració serà a partir de dos quarts de 6 de la tarda a la Ronda Vilademany i, al cap d'una hora, començarà la disbauxa.

Dissabte, 29/02/2020

Un total de 15 colles de carrosses i comparses, dues més que l'any passat, participaran aquest dissabte a la rua del Carnaval de Taradell. En concret, hi haurà 9 carrosses i 5 comparses. Pràcticament totes són de grups de Taradell, excepte una que, com ja és tradició, ve de Santa Eugènia de Berga. La festa de la disbauxa començarà a dos quarts de 6 de la tarda, amb la concentració que es farà a la Ronda dels Vilademany. Al cap d'una hora hi haurà el pregó a la plaça de l'Atlàntida i, pels volts de les 7, començarà la rua pel centre del poble.

Cartell Carnaval 2020

 

Es tracta d'una edició especial per a l'organització, ja que és la desena des que Ràdio Taradell va assumir el lideratge del Carnaval. Per això, diversos membres de l'emissora seran els encarregats de fer i llegir el pregó que, com sempre, estarà carregat de sàtira i bon humor.

Canvis en el recorregut

Una de les novetats de la rua és en el recorregut, que variarà una mica. Després de recollir els suggeriments de les colles que hi han participat els últims anys i per tal que la cercavila transcorri sense problemes, l'organització ha decidit fer un sol recorregut, que es preveu que duri entre dues hores i dues hores i mitja. Així, les colles passaran per la carretera de Balenyà, el passeig de Sant Genís, la carretera de Mont-rodon, el passeig Domènec Sert, la plaça de les Eres, el carrer Sant Sebastià, el Guillem de Mont-rodon, el de la Font i el passeig Domènec Sert. I aquí és on arriben els canvis. La rua tornarà a entrar a la plaça de les Eres i farà una altra volta pel carrer Sant Sebastià, el Guillem de Mont-rodon, el de la Font i el passeig Domènec Sert. Un cop les colles arribin a aquest punt, continuaran per la carretera de Balenyà. La rua acabarà davant de Can Costa. 

Més seguretat

L'organització del Carnaval aposta fort per la seguretat i, per això, ha dissenyat un ampli dispositiu, tant per la rua com per la festa popular que es farà a Can Costa. En total, durant tot el vespre-nit, es desplegaran una vintena d'agents de seguretat privada. Uns efectius que se sumaran als voluntaris de Protecció Civil, als guàrdies municipals i als Mossos d'Esquadra. L'objectiu és intentar que la diversió no quedi repartida per tot el poble després de la rua i Can Costa esdevingui el punt neuràlgic de la festa popular. 

Campanya Carnaval Joves

 

En aquest sentit, un any més, es reprèn la campanya Viu la festa a Taradell! Diverteix-te sense passar-te!, que compta amb la complicitat de les famílies. També és important destacar que el CAP estarà obert tota la nit i que s'instal·laran lavabos portàtils a la plaça de les Eres.

Premis i festa

Com cada any, hi haurà premis per a les millors carrosses i comparses. En carrosses, el primer premi estarà dotat amb 400 euros; el segon, amb 300, i el tercer, amb 100. També es distingirà amb 100 euros la millor comparsa. Un jurat format per persones vinculades amb el poble o amb la història de Ràdio Taradell decidirà el veredicte. El formaran l'alcaldessa, Mercè Cabanas; el músic Guillem Soler; la directora artística del Canet Rock, Laura Duran; el director de Canal Taronja Osona i Moianès, Rubén Vázquez, i el periodista de La Xarxa David de Dios.

Els premis s'entregaran pels volts de les 10 de la nit a Can Costa, on hi haurà sopar popular per als membres de les carrosses i comparses. Tot seguit, cap a dos quarts d'11, començaran els concerts amb el karaoke de De Mortimers i el grup de versions Tapeo Sound System, i hi haurà servei de bar.