Cabanas: 'Vull tornar a aquell entusiasme i exigència de fa 40 anys'

Unes 300 persones assisteixen a la botifarrada que ha organitzat ERC a Can Costa, on la candidata ha fet una crida perquè diumenge hi hagi una alta participació.

Divendres, 24/05/2019

Unes 300 persones han assistit aquest divendres al vespre a l'acte final d'Esquerra abans de les eleccions municipals de diumenge. Pels republicans, és una convocatòria decisiva, en què tenen opcions reals d'aconseguir l'alcaldia, "però no tenim res guanyat", avisa Mercè Cabanas. Per això, la candidata ha fet una crida perquè hi hagi una participació alta. La llista d'ERC espera remuntar els 786 vots que van aconseguir fa quatre anys.

Cabanas ha demanat als assistents que no es deixin ficar "la por al cos" i votin "amb llibertat" i ha aprofitat la situació de país per reclamar una bona participació: "Taradell ha estat sempre pioner de l'independentisme. Vam fer el 13-D amb l'impuls del molta gent que s'hi va implicar, de tots els colors, i després el 9-N, i després l'1 d'Octubre. I sempre, sempre, amb una gran participació. Això demostra un gran tarannà democràtic, que aquest diumenge hem de tornar a mostrar amb una gran participació a les urnes".

Acte Fi Campanya ERC 2019 (1)
Acte Fi Campanya ERC 2019 (2)

 

En aquest sentit, la cap de llista ha dit que vol "tornar a donar credibilitat a la política municipal i tornar a aquell entusiasme i exigència de fa 40 anys, quan estrenàvem la democràcia i més del 80% del cens vam participar i vam votar". En aquest capítol, Cabanas també ha recordat "la situació excepcional que no podem deixar de tenir present", amb presos polítics i exiliats.

Cabanas també ha aprofitat l'acte per donar les gràcies a tothom, per haver "sacsejat Taradell" i haver "provocat que hi hagi qui es repensi el vot". Per això, diu que avui tocava "celebrar que hem aconseguit que centenars de persones visquin aquestes properes eleccions municipals amb entusiasme, amb ganes de participar i d'exigir-nos. Si aconseguíssim que aquell ramader que mai no baixa a votar ho fes, l'esforç ja hauria valgut la pena".

L'alcaldable d'ERC, com ha fet les últimes setmanes, ha definit el programa electoral com a "seriós, auster, però reutilitzable" i s'ha compromès a treballar "de valent per reanimar el poble". Cabanas ha evitat les grans promeses, però sí que n'ha destacat una: "Hi pot haver una altra mirada en el nostre Ajuntament: oberta, allò de tenir dues hores diàries per qui vulgui sense demanar hora; transparent, explicant amb claredat el perquè de cada actuació, si ho podem fer i si no ho podem fer, sense passar-nos la pilota entre regidors i tècnics; empàtica, posant-nos a la pell de l'altre; justa, sense arbitrarietats ni interessos familiars".

En el capítol d'agraïments, la candidata també ha donat les gràcies al màxim responsable del partit a Taradell, Jordi Freixas, a la resta de l'equip i als regidors que ha tingut el partit aquests anys.  Amb el lema Teixim un nou Taradell i un "endavant es atxes", Cabanas ha tancat el seu discurs.

Durant l'acte, també s'han projectat vídeos de la secretària general d'ERC, la vigatana Marta Rovira, des de Suïssa, i també d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, escollits diputat i senador, respectivament, el 28 d'abril. La música, a base de rumba catalana, l'ha posat en directe Xevi Abril.

Acte Fi Campanya ERC 2019 (4)
Acte Fi Campanya ERC 2019 (3)

 

D'aquesta manera, Esquerra posa punt final a una campanya i una precampanya que va començar a la tador amb l'anunci de Cabanas com a candidata a l'alcaldia. Els últims 15 dies, els republicans són els que han fet més actes. A més de la presentació de la candidata i de la llista, que es va fer abans que arrenqués la campanya, han fet actes per presentar el programa i han fet trobades amb gent gran, joves i sobre feminisme.

twitter