Les escoles al Parc de les Olors de Taradell

S'inicia la temporada 2021

 

Dijous, 22/04/2021

Aquest mes d'abril s'ha iniciat la temporada d'escoles que visiten el Parc de les Olors de Taradell i seran molts els alumnes que visitaran el municipi els tres mesos vinents.

Els infants coneixeran a través d'un conte a la Lia, la Berta i en Pau, i aprendran sobre la tradició de les atxes de barballó i a través d'aquesta història buscaran possibles solucions, perquè els infants de la vila no es quedin mai sense barballó per a fer les seves atxes.

Aquest 2021 s'inaugura el projecte educatiu, creat conjuntament amb el Grup de Recerca de Coneixement i Didàctica de la Universitat de Vic, Universitat de la Catalunya Central, a través d'una proposta basada en l'aprenentatge a partir de projectes. A les escoles se'ls ofereix la possibilitat d'aprendre sobre les plantes aromàtiques i medicinals (les PAM) a través de dues línies, la biodiversitat i/o els usos.

En aquest sentit els alumnes exploraran els jardins de Can Just i l'Arpa analitzant quina fauna hi troben i en quines plantes els agrada viure. En segon lloc aprendran sobre la importància de la biodiversitat i com ells mateixos, a casa o l'escola, la poden preservar i fins i tot afavorir.

Per altra banda també aprendran com les plantes aromàtiques i medicinals es poden incloure en la seva vida, a través de l'aromateràpia, la cuina, els remeis medicinals i com les plantes els poden ajudar quan no es troben bé, segons els seus estats d'ànim, etc.

Finalment, els infants, a banda d'emportar-se a casa tot allò que han creat durant els tallers, per exemple olis de massatge, condiments, saquets d'olor, un hotel d'insectes, gaudiran de diferents espais emblemàtics del municipi, com és la Font Gran.

Fotos i/o vídeos relacionats

Conte