Jornada Cultura Viva 2019

El Grup de Recerca Local de Taradell va participar a la VIII jornada ‘La recerca etnològica a la Catalunya Central' organitzades pel Museu del Ter. El tema escollit va ser La música coral a Taradell.

Enguany la jornada va tenir lloc al Museu de l'Esquerda de Roda de Ter i la ponència va anar a càrrec del membre del Grup de Recerca Local de Taradell Xavier Burillo. En ella, Burillova fer un repàs a les activitats de cant coral realitzades des de fa uns 150 anys a Taradell per diversos grups de cantaires com exemple d'universalitat de l'activitat musical: el cor o capella de música de Sant Genís de la Joventut Catòlica, La societat del Casino, l'Orfeó Taradellench, l'escola Parroquial amb Mn. Ramon Vidal i Pietx, l'escola Parroquial de la Mare de Déu de Montserrat, el grup taradellenc de noies, la Coral L'Arpa de Taradell i Tastet de Gospel.

Es tracta de les manifestacions documentades fins a l'actualitat, tant escrites com gràfiques-, abasten el camp religiós i el profà i que el mateix Burillo va recollir en els volums 2 i 3 de Nou Vint-i-u: Taradell història, imatges i memòria publicats el 2017 i 2019 respectivament.

Programa Cultura Viva 2019