Comença el procés de pressupostos participatius de joventut 2021

Dimarts, 21/09/2021

Avui, dimarts 21 de setembre comença a Taradell el primer procés de Pressupostos Participatius de Joventut, corresponents a l'any 2021. Es tracta d'una eina de participació ciutadana que haurà de servir per determinar a què es destinen 25.000 € del pressupost municipal. Serà el jovent taradellenc de 12 a 35 anys, concretament, qui mitjançant la seva participació en diferents fases podran presentar les propostes l'execució de les quals afavoriria a parer seu la vila de Taradell i després escollir, per votació popular, aquella que, d'entre totes les presentades, s'acabarà portant a terme al més aviat possible. En aquest sentit, el consistori es compromet a acomplir la guanyadora amb la màxima celeritat, tenint sempre present que els terminis imposats per llei poden demorar-ne l'execució.

Aquest procés estarà regulat per unes normes de funcionament que en preveuen tots els detalls: entre d'altres, els requisits que han de complir les propostes, els mitjans de participació, telemàtics i presencial, i les diverses fases que vertebren el procediment. De totes maneres, a través de les xarxes de comunicació de l'Ajuntament de Taradell se'n difondrà periòdicament informació rellevant, la qual cosa permetrà conèixer aspectes com l'estat en què es troba el procediment, els dies que resten per al termini d'una determinada fase o la ubicació dels punts de votació presencial que s'habilitaran quan sigui el moment.  

Val a dir que la plataforma Taradell Participa, estrenada recentment, serà el vehicle principal –encara que no l'únic– d'aquest procés, el qual, com apuntàvem al butlletí municipal de Festa Major, representarà un pas endavant de l'Ajuntament de Taradell en la línia de fomentar la transparència, la participació i la col·laboració entre la ciutadania i el consistori.

Pressupostos Participatius de Joventut 2021 - TaradellPressupostos Participatius de Joventut 2021 - TaradellPressupostos Participatius de Joventut 2021 - TaradellPressupostos Participatius de Joventut 2021 - Taradell