Ja pots venir a buscar el llibre del primer Club de Lectura del 2021

Es tracta d'El món no em deu res de Massimo Carlotto. 

Dimecres, 27/01/2021

El 27 de gener es farà el primer Club de Lectura del 2021 i, a causa de la pandèmia, es farà en format virtual. El llibre escollit, que ja es pot recollir a la Biblioteca, és El món no em deu res de Massimo Carlotto i la sessió estarà conduïda per Pasqual Bernat. 

Per participar en aquesta sessió d'El Club de Lectura cal inscripció prèvia per poder-vos facilitar l'enllaç de la trobada. Ho podeu fer presencialment o enviant un correu electrònic a b.taradell@diba.cat. 

A banda de llegir el llibre també us convidem a veure aquesta ressenya realitzada per Pasqual Bernat.

 

L'argument

Portada \'El món no em diu res\'

A la ciutat turística de Rímini, l'Adelmo, un lladre cansat i desafortunat, veu una finestra oberta a la façana d'un edifici solemne. La temptació és irresistible i un cop dins s'adona que no està sol. L'espera la Lise, una excrupier alemanya, extravagant i presumptuosa, asseguda al sofà de casa seva, que gaudeix de la seva jubilació a la vora del mar. El que havia de ser un robatori es converteix en una sèrie de visites de l'Adelmo i, després, en una llarga conversa dialèctico-emocional en què la Lise prova de persuadir el segrestador amb un crim passional. A poc a poc, sentiments estranys i complexos afloren a la pell dels personatges. Això és perquè mentre l'Adelmo somia sortir de la precarietat, evadir-se amb la seva bicicleta i tenir una vida millor, la Lise intenta netejar-se la consciència i els traumes del passat. Dos personatges perdedors a la recerca d'un món millor, a la recerca de ser estimats i d'entendre que cal sacrificar vides per poder salvar-ne d'altres.

 

L'autor

MASSIMO CARLOTTO

Massimo Carlotto (Pàdua, 1956), escriptor, dramaturg i guionista. Considerat un dels màxims representants de la novel·la negra italiana. Entre els seus títols de ficció destaquen L'oscura inmensità della morte, Arrivederci amore, ciao i la sèrie protagonitzadapel detectiu Marco Buratti. Tots els seus llibres han estat traduïts a nombroses llengües i són un instrument per conèixer la realitat que ens envolta i, sobretot, el concepte de justícia, una de les seves grans dèries.