Exposició: 'La carbassa, la poma i el pèsol, tres vegetals... molt femenins!'

Des del 21 de febrer i fins al 14 de març podeu visitar a l'entrada de la Biblioteca de Taradell l'exposició La carbassa, la poma i el pèsol, tres vegetals... molt femenins!.
Divendres, 09/03/2018

La carbassa, la poma i el pèsol estan estretament relacionats amb tres protagonistes joves d'uns relats: la Ventafocs, la Blancaneus i la Princesa del pèsol, respectivament que formen part de l'anomenat cicle de contes adreçat a les noies adolescents quan havien de sortir de casa. Què tenen a veure aquests relats tan antics amb l'actual s. XXI? Per què n'hem de seguir parlant?  La resposta podria ser, potser, perquè el seu interior és ple de símbols, coses, elements a qui els humans hem atorgat el poder de representar-ne una altra. I aquesta és una capacitat que fem servir perquè podem raonar, una acció que no s'atura mai, o sigui que ens permet seguir creant nous símbols o canviant el significat dels ja existents. Us convidem a redescobrir un fragment d'aquestes rondalles reinterpretades visualment, on apareixen aquests vegetals amb breus apunts botànics i anotacions sobre el seu simbolisme. L'exposició crea un espai en què podreu descobrir el misteri d'aquests tres fruits i el paper que han fet al llarg de la història de la literatura.

La mostra, que està produïda per Tangòra mentre que el comissariat va a càrrec de Roser Ros i Magalí Homs, consta d'una moqueta impresa dividida en quatre parts i amb una reproducció de plàstic progegit de cada vegetal i una selecció de llibres exposada en una guia de fusta, dos plafons de fusta amb el títol i els crèdits, quatre coixins, 21 llibres i una guia de fusta per col·locar els llibres. .