Xerrada sobre la novel·la negra a la Biblioteca

Anna Villalonga serà l'encarregada de pronunciar la xerrada 'La novel·la negra en català: la bona salut d'un gènere?'. 

Divendres, 03/02/2023

El 14 i 15 d'abril es farà la segona edició del Festival de Novel·la Negra de Taradell, el Taradell Negre. 

Per començar a anar fent boca, aquest divendres, 3 de febrer a les 7 de la tarda, Anna Maria Villalonga tornarà a la Biblioteca de Taradell una xerrada en la que es reflexionarà sobre l'estat actual de la novel·la negra en català. 

La novel·la negra, un dels gèneres literaris més llegits, té una bona representació d'autors i obres en llengua catalana. Actualment proliferen les col·leccions específiques, els festivals, les trobades i conferències arreu del territori... però, coneixem suficientment aquests escriptors i la seva producció? Sabem quins són els referents del crim literari en català? Tenim clar d'on venim i cap a on anem?

Doncs si no és així, potser ha arribat l'hora d'acostar-nos-hi i d'aprofundir en la seva coneixença, en la bona salut d'un gènere que, com cap altre, explica la realitat del món que ens envolta.

 

Anna M Villalonga

Anna Maria Villalonga Llicenciada en Filologia Catalana i Hispànica, professora, investigadora, traductora, activista cultural i crítica literària i de cinema. Autora de l'assaig Les Veus del Crim on manté un seguit de converses amb diversos autors. Pel que fa a ficció ha publicat tres novel·les: La dona de gris (2014), El somriure de Darwin (2017) i Els dits dels arbres (2020). També és autora dels volums de narrativa breu Contes de lluna plena (2018) i La Mala Pluja (2021). I ha coordinat dos volums d'antologies: Elles també maten (2014) i Noves dames del crim (2015). Els seus relats han aparegut a diverses revistes (en paper i digital) i en diverses antologies i reculls col·lectius.

L'any 2018 la Generalitat la va designar comissaria de l'any Pedrolo i actualment és la directora del Festival Tiana Negra.

(Foto: Xapo Ortega)