Xerrada-projecció 'Explorant l'Alt Himàlaia en solitari' amb Raül Corominas

14/03/2019
14 de març de 2019
En el marc del projecte De biblioteca a biblioteca, de país a país que enguany està dedicat al Nepal durant tot el mes de març s'han programat diverses xerrades-projeccions. 

L'alpinista Raül Corominas parlarà el divendres 22 de març a 2/4 de 8 del vespre del viatge que va fer en solitari pel Nepal durant la primavera de l'any 2017. L'ha anomenat Explorant l'Alt Himàlaia en solitari, una experiència en la qual durant 40 dies va recórrer diferents valls de la zona de l'Alt Khumbu i del Rolwaling. Va fer l'ascens a deu muntanyes de 5.500 a 6.000 metres sobre el nivell del mar (msnm), creuant uns deu colls per sobre dels 5.000 msnm. Explica que va ser un vaitge de "màxima autonomia, aprofitant els lodges i algunes famílies que trovava pel camí". Assenyala que va ser "un viatge força dur físicament, i sobretot psicològicament ja que l'alçada, la solitud i el compromís que vaig viure molts dies van ser d'una intensitat extrema". Durant aquesta experiència va compartir una trobada amb l'alpinista Núria Picas i va fer una estada de dos dies al camp base de l'Everest amb el també alpinista Ferran Latorre. Finalment conclou dient que "va ser una connexio total amb el Nepal, amb la seva gent, cultura i espiritualitat... un país d'una potència natural i humana desbordant".

 

Raul Corominas Neiro, (Rusky) 1978, Avinyó.

 • Especialista en gestio forestal, jardineria, poda en alçada.
 • Guiatjes en espais d'interes Natural.
 • Alpinista, escalador, explorador i viatjer.
 • Cursos escola agrària de Manresa, apicultura, hivernacles i assecadors solars.
 • Alumne del Postgrau de Natura i Espiritualitat 2018, que imparteix la Univesitat de Girona.
 • Col·laborador i escriptor en algunes webs de muntanya.
 • Ascencions, travessa d'arestes, escalada clàssica, alpinisme hivernal, esquí de muntanya ... tot tipus d'activitats a la serralada del Pirineu. Ascens a tots els cims de més de 3000 metres a la serralada del Pirineu.
 • Activitats diverses als Alps, aresta Hornli al Cervi, aresta Lion al Cervi, aresta Mitteleggi al Eiger, Ruta italiana al Montblanc, Dent Blanche, Mont Maudit, Mont Blanc du Tacul, aresta de les Jorasses, Monch, Jungfrau, Mont Paradiso, Barre ecrins, Dome de Neige ....
 • Tres viatges al Continent sud Americà en solitari. Recorrent la serralada dels Andes, escalant i ascendint més de 80 muntanyes. Algunes, de les més altes de cada país Andí. Un dels viatges va ser creuar en solitari durant un any la serralada dels Andes, de Terra del Foc fins a Venezuela. Durant el viatge vaig escalar i fer ascensos a més de 50 cims andins.
 • Tres viatges al Nepal, dos d'ells en solitari i recorrent regions rurals poc transitades pel turisme. Ascensos a muntanyes de 6000 msnm i travessa de les regions del Khumbu, Makalu i Rolwaling.
 • El 2013 amb el Pere Herms, vivència i creació del projecte, Els homes que volien pujar una muntanya de mes de 8000 metres, un documental professional que va recórrer molts dels festivals de muntanya del món.
 • Projeccions i conferències arreu del país sobre les experiències en solitari a les grans muntanyes del món, territori i patrimoni, fauna i flora del nostre país, plantes remeieres, Natura i espiritualitat .......