Xerrada 'Les dones en el món de l'òpera' amb Sílvia Fortuny

08/02/2018
08 de febrer de 2018
Les dones en el món de l'òpera és el títol de la xerrada, organitzada per Som Dones, que es farà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font el proper dijous, 15 de febrer, a 2/4 de 8 del vespre

Anirà a càrrec de Sílvia Fortuny, llicenciada en història de la música i gran entusiasta d'aquest art. Al llarg de la xerrada s'explicarà el paper de la dona en l'òpera i les diferents perspectives per entendre-la i viure-la. A la xerrada es parlarà de la dona en el món de l'òpera i dels rols que se li han estat adjudicats des els seus inicis fins a la seva consolidació el s.XIX amb autors com Verdi, Bellini, Puccini, Donizetti i d'altres. També exposarà l'òpera  com a expressió artística però des el punt de vista de l'espectador. Allò que aquest espectador o espectadora trobarà damunt d'un escenari en el moment de la representació amb la voluntat de fer entendre que de l'òpera se'n pot gaudir sense saber-ne un borrall de música i acostar-la i fer-la més propera, tot i desmitificant-la, quan cal, i desproveir-la de conceptes erronis. També es mostraran fragments de les àries d'òpera més significatives del gran repertori cantades per aquelles veus femenines que han deixat una empremta inesborrable. Per acabar coneixerem quin paper fan les noves tecnologies per acostar l'òpera a qualsevol indret.

Sílvia Fortuny ha fet estudis de Literatura Comparada amb el treball final De Don Juan a l'anti-Don Juan, un estudi sobre el personatge de Don Juan a partir de l'òpera Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart. També ha fet estudis a la UOC sobre La representació teatreal (Teoria del Teatre) presentant el treball final Els intel·lectuals i el musical Hall, una mirada sobre la vida del music-hall al Paral·lel barceloní.