Xerrada 'Dones i premsa: La mirada (masculina) dels mitjans' a càrrec de Berta Florés a la Biblioteca

04/03/2017
04 de març de 2017
El 8 de març es commemora el Dia Internacional de la Dona i un any més des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font s'han planificat algunes activitats per aquest dia.

Aquest dimecres, a 2/4 de 8 del vespre, es farà la lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dona i la xerrada Dones i premsa: La mirada (masculina) dels mitjans que anrià a càrrec de la periodista Berta Florés.

Berta Florés_cartell
 Sabíeu que les dones som una majoria a les facultats de comunicació però que, a l'hora de cercar feina de periodistes, solem ocupar els llocs de menys poder? Només un de cada cinc càrrecs importants a les redaccions l'ocupa una periodista. A més, solem ser les que tenim els contractes més precaris i les pitjors condicions. Per què es margina l'esport femení a les notícies? Per què hi ha tan poques dones a les tertúlies? Per què els mitjans destaquen la roba de les polítiques i no la dels polítics? La xerrada, plena d'exemples d'actualitat, vol demostrar que la visió dels mitjans és totalment androcèntrica: l'home sempre és al centre de la informació perquè allò que és masculí es considera neutre i universal i encara no es té en compte una perspectiva de gènere.

 

Berta Florés és periodista i blogaire.  Autora del blog www.lavidaesunabroma.cat des del 2014, també col·labora al digital cultural Núvol i fa (o ha fet) opinió a Ara Criatures, Dones Digital o al portal Comunicació 21, entre d'altres. Llicenciada en Periodisme i també en Humanitats, és membre activa de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya i també una de les impulsores del col·lectiu @Onsonlesdones. Amb experiència com a periodista al diari El 9 Nou o a Roca Umbert Fàbrica de les Arts entre d'altres mitjans i organitzacions, actualment treballa com a periodista a l'Ajuntament de la Garriga. 


Per altra banda, des del passat dilluns es pot veure al vestíbul de la Biblioteca l'exposició fotogràfica Dones Belles. Totes aquestes activitats compten amb la col·laboració de Som Dones i la Mancomunitat La Plana. 

Cartell 8M