Francesc Sañé parlarà sobre els memes a la Biblioteca

30/04/2019
30 de abril de 2019

El taradellencs Francesc Sañé serà l'encarregat d'oferir el proper 9 de maig la xerrada Els memes: La imatge del s. XXI. De Dawkins a el Rubius.Es farà a la Biblioteca de Taradell a partir de 2/4 de 8 del vespre. 

Sañé explica que "és un fet que el fenomen meme s'ha establert com la principal forma de fer humor en la societat virtual actual, i ha suposat un canvi de paradigma en la manera de pensar i fer l'humor, tenint molt a veure amb l'ús que fem de les imatges (físiques i mentals)". 

En la xerrada s'exposaran les implicacions socials, artístiques, filosòfiques i polítiques d'aquest fenomen. Es tracta d'una conferència ideal per a totes les edats ja que pels més joves serà un trobament amb una part de la seva vida social en profunditat i maduresa contemplativa, però també pels més grans per a comprendre aquest fenomen que marca el canvi generacional. La millor exposició per a comprendre la generació mil·lènial fora de òpics i estudiant amb profunditat el tema.

La tesi de fi de grau de filosofia que està fent Sañé gira entorn als memes i explica que "no serà una exposició de memes (allò visual serà secundari) ni molt menys es dedicarà la xerrada a ensenyar com fer memes. El meu treball analitza tres aspectes dels memes: l'estètic, el fenomenològic i el polític. Per tant, una breu introducció per assistir a la xerrada seria: si tens menys de 25 anys entraràs en contacte amb un anàlisi dels memes mai vist abans; si tens més de 25 la xerrada et servirà per a comprendre el fenomen des del fenomen mateix, la seva història, el seu ús i tot el que representa pel canvi generacional del canvi de mil·leni. Una xerrada dedicada a unir en comprensió la generació X (babyboom) i la Y (mil·lènial)".

twitter