Un microconte de Pasqual Farràs, a la façana de la Biblioteca de Taradell

16/04/2019
16 de abril de 2019

Per cinquè any consecutiu, la Biblioteca de Taradell se suma a les activitats que s'organitzen des dels Serveis Territorials de la Catalunya Central per celebrar la Diada de Sant Jordi.

Des d'aquest dimarts a la façana de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es pot llegir un microconte. Si l'any passat l'escollit va ser Jordi Estrada, enguany el protagonista és l'escriptor Pasqual Farràs. El primer any es va comptar amb un microconte d'Antoni Pladevall, el 2016 un de Joan Pinyol i el 2017 de Ramon Erra.  La pancarta estarà exposada fins al 25 d'abril i el text diu el següent:

 

Microconte 2019

 

"EPIFANIA. La funàmbula inicia el seu exercici arriscat i inútil davant del públic, que ja fa estona que s'avorreix. L'error és improbable. Però hi ha l'adolescent que ha intuït la tragèdia. Ningú no pot sospitar que el noi, que de gran serà escriptor, en un sol instant fugaç ha captat totes les possibilitats d'aquesta imatge precursora, la llavor necessària d'un relat ineludible."

 

 

Taradell és juntament amb Vic, Manresa, Berga i Solsona els llocs on el Departament de Cultura a les comarques centrals ha escollit per exposar aquests microcontes amb l'objectiu de contribuir a la creació literària d'aquest gènere. Paral·lament, també s'han editat punts de llibre amb els mateixos microcontes que s'han començat a repartir entre els usuaris de la Biblioteca de Taradell. Amb aquesta acció es pretén sorprendre al lector, jugar amb l'ambigüitat i deixar que cadascú interpreti de manera lliure les paraules del microconte. En aquest sentit, es podrà gaudir d'una lectura breu, però alhora intensa. Es tracta d'una iniciativa literària conjunta per enriquir la diada de Sant Jordi

 

Microconte 2019 (1)

Microconte 2019 (3)

 

Pasqual Farràs (Solsona, 1959) és Llicenciat en Filologia Catalana. Viu a Barcelona, on treballa de professor d'ensenyament secundari. Ha publicat dues novel·les: La mort del fabulador (Quaderns Crema, 1999) i El vigilant i les coses (Edicions de 1984, 2009, finalista del premi Crexells). Ha col·laborat en publicacions del grup “Narradors de la Catalunya Central”. Ha estat seleccionat i traduït en l'estudi antològic “Écrivains de Catalogne” publicat per la revista Europe (París, 2013). Actualment treballa en La necessitat, tercera novel·la d'un projecte narratiu que completarà amb la novel·la La vida a la frontera.