Un microconte de Jordi Estrada, a la façana de la Biblioteca de Taradell

18/04/2018
18 de abril de 2018
Per quart any consecutiu, la Biblioteca de Taradell se suma a les activitats que s'organitzen des dels Serveis Territorials de la Catalunya Central per celebrar la Diada de Sant Jordi.

Des d'aquest dimecres a la façana de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es pot llegir un microconte. Si l'any passat l'escollit va ser Ramon Erra, enguany el protagonista és l'escriptor Jordi Estrada. El primer any es va comptar amb un microconte d'Antoni Pladevall i el 2016 un de Joan Pinyol.  La pancarta estarà exposada fins el dia 25 d'abril i el text diu el següent:

 

Microconte 2018

 

 

"Cinc minuts abans de néixer ja demanava el pit. Cinc minuts abans de començar a caminar ja corria amunt i avall. Cinc minuts abans d'anar a escola ja escrivia i llegia el seu nom del dret i del revés. Cinc minuts abans de conèixer-la ja n'estava enamorat. Cinc minuts abans de començar a viure ja era mort. L'endemà d'haver-les collides encara fan olor, les roses."

 

 

 

Taradell és juntament amb Vic, Manresa, Berga i Solsona els llocs on el Departament de Cultura a les comarques centrals ha escollit per exposar aquests microcontes amb l'objectiu de contribuir a la creació literària d'aquest gènere. Paral·lament, també s'han editat punts de llibre amb els mateixos microcontes que s'han començat a repartir entre els usuaris de la Biblioteca de Taradell. Amb aquesta acció es pretén sorprendre al lector, jugar amb l'ambigüitat i deixar que cadascú interpreti de manera lliure les paraules del microconte. En aquest sentit, es podrà gaudir d'una lectura breu, però alhora intensa. Es tracta d'una iniciativa literària conjunta per enriquir la diada de Sant Jordi

Micro conte 2018

microconte 2018_Jordi Estrada

Jordi Estrada (Manresa, 1958) és Llicenciat en Filologia Catalana i Italiana. Professor d'ensenyament secundari, actualment treballa com a tècnic docent a la secció de Serveis Educatius dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central. És columnista del diari Regió 7 i coordina les pàgines de cultura de la revista El Pou de la Gallina, de la qual també és redactor. Com a activista cultural, forma part de l'equip impulsor del cicle Tocats de Lletra de Manresa i d'Òmnium Cultural del Bages. Ha publicat traduccions de P.V. Tondelli, Luigi Pirandello i Cesare Pavese. És autor de la novel·la Rius paral·lels (12è Premi Amat-Piniella, 2011) una "ficció lírica" que s'inspira en els últims dies del poeta Màrius Torres al sanatori antituberculós de Puig d'Olena.