Un microconte de Joan Pinyol, a la façana de la Biblioteca de Taradell

Per segon any consecutiu, la Biblioteca de Taradell se suma a les activitats que s'organitzen des dels Serveis Territorials de la Catalunya Central per celebrar la Diada de Sant Jordi.
Dijous, 14/04/2016

Des d'aquest dijous a la façana de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es pot llegir un microconte. Si l'any passat l'escollit va ser Antoni Pladevall i Arumí, enguany el protagonista és l'escriptor Joan Pinyol. La pancarta estarà exposada fins el dia 25 d'abril i el text diu el següent:

Microconte 2016

 

 

 

 

 El drac confessa a Sant Jordi que no suporta més la cremor d'estómac i el cavaller li suggereix que, en lloc de guspires roents, llenci paraules d'amor a través dels queixals. Quan el sent, la princesa se n'enamora i li regala una rosa. Gelós i abatut, el sant patró galopa fins que es fon a l'horitzó. Per Sant Drac, bèstia i princesa festegen l'amor al Llac Ness, amb la il·lusió d'una retrobada familiar. 

 

 

 

 

Aquesta obra va estar exposada l'any passat a la Biblioteca del Casino de Manresa. Per la seva banda, el microconte d'Antoni Pladevall i Arumí es pot veure a la biblioteca de Berga.

Taradell és juntament amb Vic, Manresa, Berga i Solsona els llocs on el Departament de Cultura a les Comarques Centrals ha escollit per exposar aquests microcontes amb l'objectiu de contribuir a la creació literària d'aquesta gènere.Paral·lament, també s'han editat punts de llibre amb els mateixos microcontes que des d'aquest dimarts s'han començat a repartir entre els usuaris de la Biblioteca de Taradell. Amb aquesta acció es pretén sorprendre al lector, jugar amb l'ambigüitat i deixar que cadascú interpreti de manera lliure les paraules del microconte. En aquest sentit, es podrà gaudir d'una lectura breu però alhora intensa

Microconte 2016

 

Joan Pinyol (Capellades, 1966) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, catedràtic d'Ensenyament Secundari i escriptor. Fins avui ha publicat setze llibres, entre altres, Avinguda Capri (Columna, 1999 –finalista del IV Premi Pere Calders de Literatura Catalana), Ningú ve fet a mida (Res Publica, 2001 –finalista del IX Premi Ciutat d'Eivissa de Narrativa), Noranta-nou maneres de no viure encara a la lluna (Setimig, 2001 –I Premi Vila Serveis Territorials a la Catalunya Central 3 d'Almassora de Narrativa–), Stòitxkov i Sofia (Brosquil, 2003 -Premi Ciutat de Vila-real de Narrativa), Dorotea i la joia gegantina (Brosquil, 2005), Micromèxics (Brosquil, 2007 -Premi de Narrativa Vila de Puçol), Pilota de Set, (Proa, 2008 - XLIII Premi Recull de Narrativa-), Fi de curs a Bucarest (Baula, 2008), Glops (Petropolis, 2009), Planeta Lluç (Aire, 2012), Perquè som poble (Llangardaix, 2013), Ningú no mor (Onada, 2013) i Aventures i pintures. Josep Costa Solé - 1913-2003- (Ajuntament de Capellades, 2014). També és autor de diferents dossiers didàctics a partir d'obres d'altres autors, com K.L. Reich, de Joaquim Amat-Piniella i Cròniques de la veritat oculta, de Pere Calders i col·labora habitualment en diversos mitjans de comunicació escrits, radiofònics i audiovisuals.