Un microconte de l'escriptor Jaume Hugh a la façana de la Biblioteca

25/04/2021
25 de abril de 2021

Aquesta iniciativa es fa conjuntament amb els serveis territorials de Cultura a la Catalunya Central amb motiu de la diada de Sant Jordi.

Des d'aquest dimarts a la façana de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es pot llegir un microconte de l'escriptor Jaume Hugh. Aquesta és la sisena vegada que la Biblioteca de Taradell participa en aquesta acció es pretén sorprendre al lector, jugar amb l'ambigüitat i deixar que cadascú interpreti de manera lliure les paraules del microconte. En aquest sentit, es pot gaudir d'una lectura breu però alhora intensa.

El primer any que la Biblioteca de Taradell va participar en aquest projecte (2015) es va comptar amb un microconte d'Antoni Pladevall; el 2016 un de Joan Pinyol; el 2017 de Ramon Erra; el 2018 de Jordi Estrada i el 2019 de Pasqual Farrés. L'any passat, a causa de la pandèmia, l'acció no es va portar a terme. 

La pancarta, enguany de color carbassa, estarà exposada fins al 25 d'abril i el l text del microconte és el següent: 

microconte 2021 (5)

 

Bombolles. No eren bombolles de sabó, el que l'embolcallava. Era un pessigolleig d'estels el que li recorria la pell i l'abraçava com si tot de guspires frisoses li fessin cloure les parpelles. No era al fons del mar, ni viatjava per una immensa galàxia. I al mateix temps, sí que ho feia. No somniava. Però, quan els obria, els ulls li espurnejaven. I no podia parar de llegir” 

 

L'autor 

Jaume Huch i Camprubí (Berga, 1961) és editor, poeta, escriptor i traductor. Va compaginar els estudis d'arts gràfiques i de fotografia amb els de llengua i literatura catalanes. Llicenciat en filologia catalana i màster en estudis internacionals, ha estat fundador d'Edicions de L'Albí, de la revista de poesia Ultime i, amb Climent Forner, de la col·lecció “Biblioteca Escriptors del Berguedà”. Va formar part de l'equip del Centre Unesco de Catalunya i va ser coordinador de la revista Catalonia culture (1991-1994). 

Entre d'altres papers, ha publicat els llibres de poemes Tentinejant (1998), Patumejant (2009) i Rere els vidres (2015), i la novel·la Els ulls de la Geganta Vella (2002). Entre d'altres obres, ha tingut cura de l'edició de Tots els contes, de Ramon Vinyes (2000) i del llibre Mossèn Ballarín per ell mateix (2013). Forma part del col·lectiu Narradors Centrals. Amb el pseudònim de Mitus Stampa, escriu també per al públic infantil i juvenil.

microconte 2021 (4)

microconte 2021 (2)

microconte 2021 (3)

microconte 2021 (1)

twitter