Especial 'Trivial de Taradell' per la festa major

13/08/2020

Es farà el diumenge 23 d'agost i es podrà seguir a través de les Xarxes Socials de la Biblioteca i també viure'l en directe des del Centre Cultural Costa i Font a través de la plataforma Kahoot.

El 17 de març, tot just a l'inici del confinament,  va néixer el Trivial de Taradell. Una idea de la Biblioteca de Taradell que amb el suport de l'Arxiu Fotogràfic i el Grup de Recerca proposa diàriament (de dilluns a diumenge) preguntes a les històries de l'Instagram de la Biblioteca (@bibliotaradell). L'objectiu d'aquest joc no és competitiu si no que pretén divulgar i ampliar el coneixement del poble de Taradell en tots els seus aspectes. Hi ha preguntes sobre història, espai físic, actualitat, geografia, geologia, literatura, esports, entitats, llegendes i tradicions del municipi.

Des de llavors ja s'han fet més de 1500 preguntes que han comptat amb la col·laboració de diversos veïns del poble que han ajudat en l'elaboració del contingut.  I es que cada dia es pengen deu històries que van acompanyades d'una pregunta amb quatre possibles respostes de les quals només una és la correcta. També hi ha una fotografia que a vegades dona pistes per a la possible resposta. D'aquesta manera també es vol potenciar la tasca realitzada des de l'Arxiu Fotogràfic de Taradell.

Trivial Biblio
Trivial Biblio
Trivial Biblio

La temàtica és molt variada i s'ha intentat que hi hagi diferents graus de dificultat: així hi ha preguntes que sabran especialment els més grans, d'altres que les sabran els més petits, d'altres que les sabrà tothom i d'altres que potser no les sabrà ningú. Algunes de dates que a vegades costen d'endevinar; d'altres de curiositat que en aquell moment potser no s'hi cau i algunes de memòria. D'aquesta manera s'estableix un feed-back intergeneracional que pot resultar molt interessant per conèixer la història del nostre poble: passat i present.

El joc també té una vessant didàctica ja que proporciona un coneixement del municipi als més petits, però també als grans, perquè està concebut com un joc familiar, on avis, pares i fills poden interrelacionar-se i intercanviar i compartir coneixements. I també a les persones nouvingudes, per a les quals pot constituir una veritable eina d'integració i coneixement de Taradell. 

Coincidint amb la festa major, el diumenge 23 d'agost a les 4 de la tarda, es posarà punt i final a la iniciativa i es farà amb un acte que es podrà seguir a través de les Xarxes Socials de la biblioteca i també viure'l en directe des del Centre Cultural Costa i Font. En aquest acte de cloenda del Trivial de Taradell es formularan un centenar de preguntes que els participants hauran d'endevinar a través d'un kahoot. Es tracta d'un qüestionari per fer des de casa, sols o en grup, a través de la plataforma Kahoot. Per jugar-hi només cal que estigueu atents a les xarxes socials de la Biblioteca. Només haureu d'entrar a la pàgina web Kahoot.IT, sense necessitat de baixar-vos cap programa ni cap aplicació, ni de registrar-vos. Nosaltres us proporcionarem un codi perquè pugueu participar. Només haureu de posar el codi que us donarem en directe per començar a participar. Qui encerti més respostes en menys temps tindrà premi!

Serà el punt i a part (no definitiu) a 159 dies de Trivial de Taradell ja que no descartem tornar-hi més endavant amb noves preguntes i amb nous projectes.

Foto Trivial Biblio genèrica

twitter