Torna el Club de Lectura Jove, amb Irene Solanich

Es comentarà el llibre Som uns pringats d'Empar Fernández.

Divendres, 10/02/2023

El proper divendres, 10 de febrer a les 11 del matí, Irene Solanich serà a la Biblioteca de Taradell per conduïr el Club de Lectura Jove, una activitat emmarcada dins del #TaradellNegre, el Festival de novel·la negra de la comarca d'Osona que es celebrarà a Taradell el 14 i 15 d'abril. En aquesta ocasió el llibre que es comentarà és Som uns pringats d'Empar Fernández.

Precisament l'autora va ser a Taradell el passat mes d'abril en la primera edició del festival #TaradellNegre en una taula rodona anomenada Els joves també negregen que va moderar Irene Solanich. 

Som uns pringats té com a tema principal l'assetjament escolar, però de retruc es toquen les noves tecnologies i com els telèfons mòbils han dificultat la vida a les escoles i les relacions humanes. 

 

L'argument

Som uns pringats

Em dic Rosendo Luppo i soc un pringat. Sempre ha estat així i és bastant probable que sempre ho sigui. A la meva edat ja n he vistes de tots colors i, mancat de força i de coratge, he aprés a mantenir-me tan allunyat com puc dels problemes de tota mena. Això, molt sovint, significa no parlar ni riure amb ningú. La feina del pare ens ha portat sovint a trasllats en diferents ciutats i a mi m ha obligat a anar-me adaptant a diferents escoles. L últim salt que hem fet ens ha portat a Barcelona i a mi a començar secundària en un institut nou. L ambient és hostil, com sempre, i el meu nom és el motiu de totes les burles. Intento passar desapercebut, es tracta de sobreviure, però no ho aconsegueixo. Ara bé, a vegades, qui menys t esperes en brinda un cop de mà.

 

L'autora

P1400364JPG

Empar Fernández, nascuda a Barcelona, alterna la docència amb l'escriptura, tant de ficció com de no-ficció. És autora de les novel·les Perquè mai claregi, Fills de la derrota i El boig de les nines, que va resultar Finalista de l'IX Premi Unicaja de Novel·la Fernando Quiñones. Amb Judit Pujadó ha publicat les obres satíriques Planeta ESO, que va ser reconeguda amb el Premi Pere Quart, i 30, 40, l'edat amarga. En col·laboració amb Pablo Bonell Goytisolo, Cienfuegos, 17 d'agost, ambientada a la Cuba colonial, i la sèrie de novel·les negres protagonitzada per l'inspector Escalona, de la que han aparegut Les coses de la mort, Mala sang y Un mal día para morir. Ha rebut el Premi Rejadorada de Novel·la Breu per La cicatriu. Al marge de la ficció, ha publicat obres de divulgació de la nostra història recent com Vostres i de la causa i La jornada interminable. El 1997 va obtenir el Premi Serra i Moret al millor guió original de documental per La ciutat foradada. Col·labora ocasionalment en premsa, com a columnista, i com a guionista en la producció de documentals històrics.