'Tor. Tretze cases i tres morts' al Club de Lectura de novel·la negra del mes d'abril

Dimecres, 06/04/2022

Carles Porta ha investigat la història de Tor, la muntanya maleïda. Hi va anar, la primera vegada, per fer un 30 Minuts per a TV3. I va quedar atrapat. Durant vuit anys ha tornat repetidament a Tor, per parlar llargament amb uns personatges difícils, plens d'odi, de por i de secrets.

Tor. Tretze cases i tres morts és el llibre d'una arriscada aventura periodística convertida en narració literària -recordant el nord-americà Truman Capote. Les escenes més tenses i també les més grotesques, retrats de personatges que impressionen per la seva ràbia encesa.

Aquest és el llibre que es comentarà el proper 6 d'abril a partir de 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font en el Club de Lectura de novel·la negra que servirà de tastet pel Taradell Negre, el festival de novel·la negra catalana que es portarà a terme el següent cap de setmana, 8 i 9 d'abril, a Taradell. 

 

L'argument

Portada Tor Tretze cases i tres morts

 

Tor. Tretze cases i tres morts va ser un veritable fenomen, amb més de 50.000 exemplars venuts, i s'ha convertit en un llibre de referència del periodisme literari.Tretze veïns, amos d'una muntanya. Al poble de Tor, tocant a Andorra. Poderosos que s'enfronten. Interessos, contraban, l'orgull de la força. Estranys assassinats i sentències que fan créixer la crispació. A Tor, tretze cases i tres morts, el misteri que continua. Com la ira del vell Palanca: "Me van robar, me van intentar matar, i encara sóc jo lo cabrón! Només em queda una solució: morir matant!"

 

 

 

L'autor

Carles Porta   MubicomCarles Porta (Vila-Sana, Pla d'Urgell, 1963) és periodista, productor, director, guionista i escriptor. Es va iniciar al periodisme al diari Segre i el 1990 va entrar a TV3, on va ser reporter dels serveis informatius i de 30 Minuts.

El seu primer llibre va ser Tor, tretze cases i tres morts (2005)  És autor també de Fago. Si et diuen que el teu germà és un assasí (2012), que va rebre el premi Huertas Clavería; Li deien pare (2016), premi Godó de Reporterisme; Crims. Tot el que llegireu és real (2020); La farmacèutica: 492 dies segrestada (2021) i Crims. Llum a la foscor (2022), entre d'altres llibres.

Amb una mirada i un estil propis que connecten amb lectors, oients i espectadors, Carles Porta ha assolit amb els seus podcasts innovadors i amb el programa Crims a Catalunya Ràdio i a TV3, a més d'altres plataformes, un èxit de públic sense precedents. L'any 2021 ha estat guardonat amb el premi Ondas al Millor Programa de Ràdio i amb el Premi Nacional de Comunicació.

Foto: Mubi.com