'Temps de família' de Tània Juste, al Club de Lectura del mes de setembre

17/07/2017
17 de juliol de 2017
Després del parèntesis dels mesos d'estiu, el Club de Lectura de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font tornarà el mes de setembre i ho farà amb la novel·la de Tània Juste Temps de família

L'esforç d'una nissaga per refer les vinyes després de la fil·loxera és l'argument deTemps de família, la novel·la de Tània Juste que els membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell ja poden venir a buscar per poder-la llegir i que comentaran el 28 de setembre en el que serà un Club de Lectura diferent. Temps de família teixeix una trama d'amors ocults, odis fraternals i assassinats sense resoldre. Descriu quatre generacions de la família Giner, des d'en Joan, un pagès que ha d'afrontar la fil·loxera, a finals del segle XIX, fins als seus besnéts. El protagonista és l'indià Bonaventura Giner, qui torna de Cuba per aixecar un imperi vinícola a la comarca d'El Penedès. El seus descendents viuran una vida benestant, però hauran de fer front a la guerra civil i la postguerra.

 

L'argument

Portada \'Temps de família\'

 

En Bonaventura Giner, indiano retornat de Cuba el 1898, s­estableix a les terres de la seva infància i posa en marxa un pla per convertir l ­antic mas familiar en el centre d ­un veritable imperi vinícola al Penedès. A través de les vides de tres generacions dels Giner, dels seus amors clandestins, els odis fraternals i els assassinats sense resoldre, Temps de família va teixint una trama tan atractiva i enlluernadora com els camps de vinyes que protagonitzen aquesta nissaga. Un retrat fidel d'un temps i d'un país, una novel·la que retrata uns homes i unes dones que van lluitar per refer unes terres devastades per la plaga de la fil·loxera a finals del segle XIX i que van encetar el segle XX en un món rural en plena transformació.

 

 

L'autora

Tània Juste

Tània Juste (Barcelona, 1972) és escriptora i llicenciada en Història per la Universitat de Barcelona. L'any 2009 va publicar la seva primera novel·la A flor de pell, situada a la Barcelona dels anys vint en plena dictadura de Primo de Rivera. El 2012 publica amb Columna Els anys robats, un homenatge als aviadors republicans durant la Guerra Civil. L'hospital dels pobres suposa la seva tercera novel·la publicada, aquesta vegada ambientada en els primers anys del segle XX durant la construcció de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Compagina l'escriptura amb feines de traducció al català i al castellà, així com col.laboracions en llibres col.lectius. 

twitter