Taradell s’apropa a Cap Verd

El passat divendres es va fer a la Biblioteca de Taradell la presentació de la cinquena edició del projecte De Biblioteca a Biblioteca de País a País.
Dilluns, 29/02/2016

En aquesta edició s'ha escollit Cap Verd com a país i el nexe d'unió és la biblioteca Municipal de Sao Vicente. L'acte va comptar amb la música de Bruno Miguel de Lima i Fermo Mel, amb la xerrada de la periodista Elisenda Copons que va parlar sobre diferents aspectes de Cap Verd, es va presentar el calendari d'activitats que es portaran a terme fins a finals de juny i els assistents van poder degustar diversos plats típics de Mindelo. L'objectiu d'aquest projecte que va començar l'any 2011 és promoure i dinamitzar la seva secció especialitzada en  Senderisme, excursionisme i viatge i alhora d'aprofundir en el coneixement  d'un país o  regió determinada des del punt de vista turístic i cultural.

Presentació Taradell-Mindelo

 

Eva Leucó, directora de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, també va explicar que des de Mindelo es realitzaran diverses activitats relacionades amb el projecte, com l'explicació de la llegenda de Sant Jordi o una exposició de fotografies sobre Taradell. En aquest sentit va fer una crida als amants de la fotografia a portar imatges de Taradell perquè puguin ser exposades a Mindelo.

 

Pel que fa al calendari d'activitats, el proper acte serà el divendres 11 de març. Els taradellencs Carme Coll i Pere Casadevall parlaran del Trekking a l'illa de Santo Antão i ho faran amb una projecció d'imatges d'aquest viatge que van fer fa uns anys a aquesta illa capverdiana. El 12 de març serà el torn de Paulo Brito amb una sessió de l'Hora del conte amb una selecció de contes capverdians.Els següents actes seran un Club de Lectura amb l'obra Camps de Lava que es realitzarà el 31 de març a 2/4 de 8 del vespre i comptarem amb la presència del seu autor, Jaume Benavente. Tot seguit, el divendres 8 d'abril hi haurà la projecció del llargmetratge Tchindas dirigit per Pablo García Pérez de Lara i Marc Serena. L'activitat comptarà amb la presència dels seus directors i després de la projecció es farà una pertita tertúlia. El següent acte del projecte d'enguany serà el dijous 5 de maig a 2/4 de 8 del vespre amb la inauguració de fotografies de Cap Verd realitzades per taradellencs i amb una xerrada-audició que anirà a càrrec d'Ulisses Alves anomenada Cesária Évora. Cise: La diva aux pieds nus. El 2 de juny es farà un taller de danses capverdianes i finalment, el darrer acte serà el 9 de juny a 2/4 de 8 del vespre hi haurà un nou club de lectura. En aquest cas comentarem l'obra Chinquinho de de Silva Baltasar Lopes amb Pere Comellas. 

Presentació Taradell-Mindelo
Presentació Taradell-Mindelo
Presentació Taradell-Mindelo

Fotos i/o vídeos relacionats

Resum presentació Taradell-Mindelo
Vídeo calendari d'activitats Taradell-Mindelo 2016