Taradell enceta una nova edició d'Els Vespres Malgastats

29/04/2021
29 de abril de 2021

El cicle de poesia contemporània en català arrencarà a Taradell aquest dijous. 

Després que la pandèmia obligués a suspendre la majoria de les actuacions previstes per la tercera edició d'Els Vespres Malgastats que s'havia de fer entre el febrer i el juny del 2020, enguany les biblioteques d'Osona tornen a apostar per la poesia catalana i ho fa amb divuit poetes que es podran veure en 9 biblioteques i Bibliobusos d'Osona. Aquestes actuacions estan formades per dos poetes que, prèviament hauran llegit l'obra de l'altre i durant la posada en escena en parlaran i la recitaran, configurant d'aquesta manera un diàleg que enriquirà el discurs d'ambdós.

Tomàs Arias i Marc Rovira seran els encarregats de portar el cicle a Taradell. Serà el dijous 29 d'abril a partir de les 7 de la tarda a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell.

2021 04 29 Vespres Malgastats cartell taradell (3) page 0001

Després de Taradell, el cicle continuarà a Manlleu, Centelles, Vic, Folgueroles, Roda de Ter, Sant Quirze de Besora, Torelló i Cantonigròs on es posarà punt i final al mes de juliol. 

El nom de l'activitat sorgeix de l'afirmació de l'autor nord-americà Don Delillo a l'obra Cosmòpolis on diu: “El talent és més eròtic quan és malgastat”. Aquesta idea de malgastar és la que es casarà amb la paraula viva de la poesia. Quan un poeta recita, la paraula apareix però alhora també s'escapa, es torna efímera i desapareix. Els recitals de poesia permeten consumar el talent del poeta, emmarcar-lo en el moment de la rapsòdia i després oblidar-lo. Els mots s'immortalitzen per mitjà del vers imprès, però és només en l'acte de pronunciar-los que el seu valor i erotisme aflora i poden arribar més enllà. I així els vespres esdevenen volgudament malgastats, feliços. 

2021 04  29 Vespres Malgastats cartell page 0001

 

twitter