Reflexions sobre la guerra i la lluita en el segon Debat a bat de la Biblioteca

21/07/2019
21 de juliol de 2019

La primera sessió del Debat a bat es va fer a l'abril i portava per nom Allò que no es veu.

El segon Debat a Bat realitzat a la Biblioteca de Taradell va ser La Lluita, que girava al voltant del llibre L'enemic de Davide Cali. Es va fer el 19 de juliol i va comptar  amb una quinzena de joves que realitzaven les activitats d'estiu d'El Puntal. Tractava sobre el tema de la guerra, els pactes, les lluites…

Per iniciar l'activitat i ambientar els participants es va crear un circuit que tenia com a punt de sortida el Parc Infantil ubicat als jardins Centre Cultural Costa i Font. Els participants van haver de superar diferents proves (amb música ambiental pensada per a l'ocasió) per aconseguir entrar a la Biblioteca, on els esperava un darrer obstacle: una xarxa que havien de superar per arribar a la Sala Infantil.

Debat a bat la lluita (1)

Un cop a la Biblioteca es van crear dos bàndols i es va procedir a la lectura de l'àlbum il·lustrat L'enemic. En diverses ocasions però, es feien pauses en les quals els dos bàndols s'enfrontaven i alhora reflexionaven sobre la situació de lluita que s'exposa en el llibre. Els joves van parlar dels conflictes bèl·lics i del paper que té el personatge del llibre al voltant de la guerra.

Debat a bat la lluita (2)

Debat a bat la lluita (1)

Finalment, i dividits en grups de tres, també van poder mirar i consultar altres llibres relacionats amb aquest tema, construint una 'perfomance' inspirada en la lectura que acabaven de fer. Tot seguit van haver de defensar la seva creació davant de la resta de companys. Els joves van reflexionar sobre el perquè de les morts, els enemics i la guerra i si només el diàleg pot acabar amb un conflicte.

Debat a bat la lluita  (1)

Debat a bat la lluita  (2)

A la tardor,  la Biblioteca engegarà amb el Bat ‘El què dius i no dius', i a partir dels àlbums de Shaun Tan els joves hauran d'experimentar el poder de la imatge i crear les seves pròpies històries.

Des de la Biblioteca estem molt contents per la bona acollida que ha tingut aquest projecte tan enriquidor que permet, a uns i altres, debatre, reflexionar i aprendre. Us hi esperem!

twitter