Proper llibre del Club de Lectura: 'Els ulls grocs dels cocodrils' de Katherine Pancol

20/10/2017
20 de octubre de 2017
La propera novel·la que llegiran els membres del Club de Lectura de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font serà Els ulls grocs dels cocodrils de Katherine Pancol.

Ja podeu venir a buscar la novel·la de Katherine Pancol, Els ulls grocs dels cocodrils. Aquesta obra serà la que llegiran els membres del Club de Lectura el mes de novembre i que comentaran el dijous dia 29 a partir de 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. Es tracta del primer llibre de la triologia més famosa de Katherine Pancol que segueix amb El vals lent de les tortuges i Els esquirols de Central Park estan tristos els dilluns. També se n'ha fet una adaptació cinematogràfica. Aquesta novel·la té lloc a París, però ens trobem amb un cocodril.Aquesta novel·la parla dels homes. I de les dones. Les dones que som, les que voldríem haver estat, les que serem i aquelles que segurament un dia siguem.Aquesta novel·la és la història d'una mentida. Però també és una història d'amor, d'amistat, de traïció, d'ambició, de somnis.Aquesta novel·la està plena d'alegries i llàgrimes.Aquesta novel·la és com la vida mateixa.

L'argument: 

Els ulls grocs dels cocodrils

La Joséphine Cortès té quaranta anys, està casada i té dues filles, Hortense i Zoe. És conscient que el seu matrimoni ha fracassat, però les seves inseguretats li impedeixen prendre una decisió. L'Antoine, el seu marit, és a l'atur i es dedica a no fer res i a enganyar a la seva dona. La discussió que provocarà la separació del matrimoni de Josephine i Antoine és el punt de partida d'una sèrie d'esdeveniments, més o menys relacionats, en els quals es veuran embolicats altres personatges, com Iris, la maquíssima germana major de Josephine; la glamurosa i gèlida mare d'ambdues, Henriette, casada de nou amb el milionari Marcel Gorsz; la misteriosa Shirley, la veïna… Després de la separació, Antoine es veurà obligat a acceptar una oferta de feina que el convertirà en capatàs d'una granja de cocodrils a Àfrica, però les coses no seran tan fàcils com semblaven.A l'Iris se li ocorre dir que està escrivint una novel·la, i una vegada llançada la mentida es nega a tirar-se enrere, i convenç a la seva germana perquè escrigui realment el llibre, basant-se en els seus coneixements. Ella s'emportarà la fama i el protagonisme i la Josephine els diners, però els amics d'aquesta estan convençuts que ella és la veritable autora de la novel·la que omple els aparadors de les biblioteques de París…

 

L'autora: 

Katherine Pancol

Katherine Pancol és una novel·lista francesa. Va néixer al Marroc el 1954 però tornà amb la seva família a Paris als 5 anys. Va estudiar per ser professora de francès i també periodisme. L'èxit de la seva primera novel·la, publicada el 1979, va fer que es traslladés a Nova York on va donar classes d'escriptura a la Univeristat de Columbia. A partir dels anys '80 es va poder dedicar exclusivament a la literatura. Ha publicat més de deu novel·les i col·labora publicant articles a revistes com Paris Match o Elle. 

twitter