Presentació dels tres millors treballs de recerca de l'INS Taradell

26/11/2019
26 de novembre de 2019

Aquest divendres, la Biblioteca Antoni Pladevall acollirà la presentació dels millors treballs de recerca del curs 2019/20.

L'acte començarà a les 7 de la tarda i constarà d'una exposició pública del treballs de recerca seleccionats per l'Institut de Taradell que han realitzat els alumnes que actualment cursen segon de Batxillerat del mateix centre. Es tracta dels treballs presentats per Jaume Meinhardt, Anna Pratdesaba i Marçal Cedó.

Genètica del càncer de Jaume Meinhard. Estudia le mutacions en un gen d'un subtipus de càncer de pulmó. Es va fer recerca bibliogràfica del càncer en general passant llavors de cada subtipus i centrant-nos en el càncer de pulmó de cèl·lula no petita (no microcrític). En la part pràctica s'han analitzat mostres de teixit de pacients reals per buscar mutacions en el gen EGFR. Es tracta d'un gen que, un cop mutat, propicia l'aparició i el desenvolupament de cèl·lules canceroses. Tutora: Carme Padrós. 

La responsabilitat social en l'administració pública d'Anna Pratdesaba. El treball de recerca consisteix en l'ànàlisi de la responsabilitat social dins de l'administració pública del meu municipi, Santa Eugènia de Berga. Per aconseguir-ho s'ha recercat informació sobre el concepte de responsabilitat social i com incideix dins l'administració. A partir d'aquests coneixements s'ha pogut elaborar una graella amb diferents aspectes per analitzar que ha permès respondre a la hipòtesi. Per acabar, s'ha pogut elaborar una graella amb diferents aspectes a analitzar que ha permès respondre a la hipòtesi. Per acabar, s'han realitzat dues propostes a l'ajuntament relacionades amb els resultats obtinguts i amb la responsabilitat social. Tutora: Carme Terricabras.  

Projecte 1984 de Marçal Cedó. Aquest treball de recerca està dividit en dues parts, el cos teòric i el pràctic. A la primera part es fa un anàlisi breu de la història de la música i els instruments; i també una explicació de com funciona la propietat intel·lectual. Finalment s'ha fet un resum del llibre 1984 de George Orwell i s'ha compost un total de nou cançons inspirades en diversos escenaris plantejats pel llibre i diferents estils musicals del segle XX: Tutora: Dolors Lozano. 

Cartells Treballs de Recerca 2019/20

twitter