Presentació del quart volum de la col·lecció 'Nou XXI. Taradell, història, imatges i memòria'

11/12/2021

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font serà l'escenari de la presentació del quart volum de la col·lecció Nou XXI. Taradell, història, imatges i memòria coordinat per Salvador Solagran. La presentació serà el proper dissabte, 11 de desembre, a partir de les 11 del migdia. La presentació anirà a càrrec de Salvador Solagran, coordinador de la publicació; de Míriam Martínez, regidora de Cultura i Patrimoni i de Mercè Cabanas, alcaldessa de Taradell. També es comptarà amb la presència dels autors.

En aquest volum s'hi poden trobar sis nous temes que recullen el testimoni i la recerca de temes d'àmbits taradellencs i que han elaborat Jaume Gelabert, Josep Munmany, Salvador Solagran, Antoni Pladevall i Font, Pep Bosch, Jordi Baucells i Laia Miralpeix. Concretament es tracta de: 

 

Portava volum 4 9XXI

 

Taradell i el tren. Dedicat a la història del baixador Taradell-Mont-rodon que ha elaborat Jaume Gelabert i Casassas; Notícies d'arxiu que compta amb notícies complementàries o pintoresques del passat de Taradell que ha recollit Antoni Pladevall i Font; Teulades, un recull d'imatges fotografiades per Josep Bosch i Ricart; Creixement i modernització de Taradell, un estudi per conèixer les construccions i l'evolució urbana entre els anys 1910 i 1950 realitzat per Salvador Solagran i Josep Munmany; Una aproximació a la literatura taradellenca (1) que és un primer recull d'escriptors i escrits sobre Taradell des del segle XVII a principis del XX i finalment Catàleg actualitzat de la fauna vertebrada de Taradell que ha coordinat el biòleg Jordi Baucells.

 

 

Nou XXI. Taradell, història, imatges i memòria

Segons el propi Salvador Solagran, l'objectiu de la col·lecció és “poder oferir als taradellencs articles i monografies diversos, que donen testimoni d'una gran quantitat de tresors del nostre municipi”. Amb el volum que es presentarà el dissabte dia 11 ja s'hauran publicat 30 articles amb la col·laboració d'una vitena d'autors diferents.

L'any 2016 es va publicar el primer volum.

L'any 2017 es va publicar el segon volum 

L'any 2019 es va publicar el tercer volum

twitter